Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας γιορτάζει την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Με ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα γιορτάσει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος φέτος την Πρωτομαγιά. Χώρος εκδηλώσεων είναι η Πλατεία Πατριάρχου και ώρα έναρξής τους, 8.30 το βράδυ.
«Με στόχο την ουσιαστική ψυχαγωγία των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών της γιορτής, καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που συνδυάζει την παράδοση και την γνήσια έκφραση της λαϊκής ελληνικής μουσικής με γνώμονα το συνδυασμό χαμηλού κόστους και ποιότητας των δράσεων» τονίζει η Δήμαρχος της πόλης Ευτυχία Γαϊτανά – Αποστολάκη σχετικά με τον εορτασμό του θεσμού.   

Το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου, η Λαϊκή Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη συναντά τη μουσική του αξέχαστου Βασίλη Τσιτσάνη, σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, σε μια φαινομενικά αταίριαστη συμπόρευση τραγουδιών, δύο μεγάλων μουσικών δημιουργών. Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα εξαιρετικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί. Ερμηνεύουν ο Λάκης Χαλκιάς και η Σοφία Παπάζογλου.

Την Πέμπτη 1η Μάιου,  200 και πλέον χορευτές από τα Παραδοσιακά Μουσικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου, από το Σύλλογο Ποντίων της πόλης και από τρείς χορευτικούς Συλλόγους τους χώρας, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κλαρίνα, βιολιά, λαούτα και λύρες γεμίζουν τον αέρα της πόλης με νότες παράδοσης. Τους χορευτές θα συνοδεύει η μουσική ορχήστρα ΕΠΤΑΣΗΜΟ.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών στο Πάρκο «Γεώργιος Αποστολάκης» πρώην Στρατιωτικό Εργοστάσιο (Νέα Χαλκηδόνα) ένας απέραντος παιδότοπος με σιντριβάνι σοκολάτας, Εργαστήρια Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών, ανιματέρ, κλόουν, κουκλοθέατρο, Ξυλοπόδαρους περιμένει του μικρούς επισκέπτες της γιορτής.     

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ