Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ο Δήμος Βυρωνα “Στηρίζει” τους πολίτες

Δημοσιεύθηκε

στις


Το πρόγραμμα “ΣΤΗΡΙΖΩ” σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει ο Δήμος Βύρωνα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει όλοι οι Δημότες του Βύρωνα και ιδιαίτερα οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα από την κοινωνική υπηρεσία, να έχουν έκπτωση σε καταναλωτικά αγαθά που προμηθεύονται από καταστήματα και επιχειρήσεις του Βύρωνα.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:
“Αγαπητοί συμπολίτες,
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα και ο λαός μας πρωταρχικό καθήκον για την δημοτική μας αρχή είναι και η ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης με στόχο την παροχή στήριξης και βοήθειας σε άνεργους, άστεγους και γενικότερα σε ευπαθείς ομάδες των πολιτών.
Από  τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (3/2014):
1.500.000 άνεργοι επίσημα καταγεγραμμένοι.
1.010.900 άτομα δηλαδή το 16% και σε ηλικία 18-59 ετών ζουν σε σπίτι που δε δουλεύει κανείς στην οικογένεια!
26,9 % των παιδιών με ηλικία 0-17 ετών ζουν σε κίνδυνο φτώχειας!
3.795.100 άτομα δηλαδή το 34,6% των συμπολιτών μας ζει σε κίνδυνο φτώχειας!
Ο Δήμος Βύρωνα θα επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ», στην τοπική κοινωνία μας, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει όλοι οι Δημότες του Βύρωνα και ιδιαίτερα οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα από την κοινωνική υπηρεσία, να έχουν έκπτωση σε καταναλωτικά αγαθά που προμηθεύονται από καταστήματα και επιχειρήσεις του Βύρωνα.
Προσκαλούμε όλους τους επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα και επιχειρήσεις στην πόλη  μας να διευκολύνουν συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, δείχνοντας αλληλεγγύη και κοινωνική ευαισθησία, ενώ συγχρόνως ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα θα στηρίξει την τοπική αγορά, που συνεχώς παρουσιάζει μείωση. Ο Δήμος με φυλλάδια, ανακοινώσεις σε τοπικές εφημερίδες, αλλά και στην ιστοσελίδα του, θα επιδιώξει αφενός την ενημέρωση των ευπαθών ομάδων, αφετέρου την στήριξη των επιχειρήσεων που θα συμβάλλουν στο πρόγραμμα.
Όλες οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να στηρίξουν το πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βύρωνα έως τις 30/9/2015. Τηλ. Επικοινωνίας: 210-7624403, αρμόδια του προγράμματος κα.Έρρικα Τζώρτζη.
Ελπίζουμε, ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους σας και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ