Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια σύντομη, αλλά, περιεκτική και ουσιαστική παρέμβαση ο κ. Λάμπρος Μίχος, Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας χαιρέτισε την επέτειο την κορυφαία στιγμή της εξέγερσης της νεολαίας ενάντια στην δικτατορική κυβέρνηση των συνταγματαρχών.

«Είμαστε σήμερα εδώ, για να αποτίσουμε τιμή στους διαχρονικούς αγώνες της νεολαίας μας και του λαού μας, απέναντι στον φασισμό και τις κάθε μορφής δικτατορίες. Είμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε τιμή και να αποδώσουμε δόξα στην νεολαία, τους φοιτητές και τον λαό που ασυμβίβαστα πολέμησε την ξενοκίνητη χούντα. Το όραμά μας εξακολουθεί να το έχει μέσα στην καρδιά της, στο μυαλό της, η νεολαία μας, πάντα ασυμβίβαστη με την μοίρα που της προετοιμάζουν και αυτό είναι η μεγάλη εμπιστοσύνη για το μέλλον μας.

Πιο πολύ, όμως, από μία απόδοση μνήμης και τιμής σε μία επετειακή εκδήλωση είναι η δέσμευση όλων μας, να πολεμήσουμε τον φασισμό, με πρωτοπόρα πάντα την νεολαία μας που έχει αποδείξει ότι είναι πολέμια σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Τιμή και δόξα στους φοιτητές του Πολυτεχνείου! Τιμή και δόξα στην νεολαία που αγωνίστηκε! Τιμή και δόξα στους ηρωικούς νεκρούς του Πολυτεχνείου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε με περισσότερες παρουσίες -παρά τους περιορισμούς και τα μέτρα που επιβάλλονται από την παρουσία του covid-19.

Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων, μαθητές σχολείων και πολίτες βρέθηκαν στο μνημείο το οποίο έχει αναγείρει ο Δήμος στην ομώνυμη πλατεία (στον κόμβο Ελ. Βενιζέλου & Μ. Αλεξάνδρου) και παρακολούθησαν την σεμνή και λιτή –λόγω πανδημίας-, τελετή εορτασμού της επετείου.

Μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με το γεγονός, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων, έγινε προσκλητήριο νεκρών και η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ