Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Αυτό είναι το πρώτο σημάδι για να τρέξετε στο γιατρό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και καθηγητής παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος μιλώντας για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά τόνισε οτι το σημάδι που πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς είναι ο ίκτερος.

Ψυχραιμία συστήνει στους γονείς σχετικά με τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας και καθηγητής παιδιατρική Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» τόνισε πως αν η ηπατίτιδα αν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να επέμβει ο γιατρός, να την αντιμετωπιστεί με την χορήγηση αντιφλεγμονώδων φαρμάκων και το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Εξήγησε πως δεν ανησυχεί καθώς όπως είπε τα κρούσματα είναι πολύ μεμονωμένα,  ενώ στο παρελθόν  υπήρξαν ηπατίτιδες που τις προκαλούσαν και άλλοι ιοί όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση.

Το σημάδι που πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς είναι ο ίκτερος είπε ο καθηγητής και θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν σε γιατρό: «Όταν έχει το παιδί συμπτώματα ιώσεως κοιτάμε το ασπράδι του ματιού του παιδιού. Εάν κιτρινίσει το μάτι του παιδιού πάμε στον γιατρό αμέσως, δεν περιμένουμε να κιτρινίσει το δέρμα γιατί τότε μπορεί να είναι αργά».

Σε περίπτωση επίσης που το παιδί παρουσιάσει υψηλό πυρετό ή γαστρεντερετικά προβλήματα, τότε οι γονείς θα συμβουλευτούν τον γιατρό ώστε να ψηλαφήσει το παιδί και αμέσως μετά να κάνει εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ