Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Δήμου Φυλής τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μία εξαιρετική τετραήμερη δράση τίμησε φέτος ο Δήμος Φυλής την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που εορτάζεται στις 4 Απριλίου, επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τους δημότες.

Πρόκειται για διαδραστική εκδήλωση ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αρμόδιου για τα αδέσποτα ζώα, Γιώργου Αβράμη, τη συνεργασία του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φυλής, Γιάννη Κρεμύδα και τη στήριξη του Φιλοζωικού Συλλόγου ΑΓΑΠΑΖΩ.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Αβράμης και ο Γιάννης Κρεμύδας, συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του ΑΓΑΠΑΖΩ, Αικατερίνη Ζερβάκη, επισκέφθηκαν και τα 16 Νηπιαγωγεία του Δήμου, και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, από την Τρίτη 4 Απριλίου έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου, και με απλά λόγια και μέσα από ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων, μίλησαν στα παιδιά για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς. Τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις συμβουλές του Γιώργου Αβράμη για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε απέναντι στα κατοικίδια αλλά και τα αδέσποτα ζώα, ενώ ενθουσιάστηκαν με το δώρο που έλαβαν, ένα βιβλίο ζωγραφικής με ζωγραφιές ζώων και μηνύματα για τα αδέσποτα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένα ήταν τα παιδιά από τη μεγάλη έκπληξη που τους επιφύλαξε ο Γιώργος Αβράμης: μία ανιματέρ ντυμένη ως το κουτάβι πυροσβέστης Μάρσαλ, της σειράς κινουμένων σχεδίων Paw Patrol. Ο Μάρσαλ συνόδευσε τον Γιώργο Αβράμη και τον Γιάννη Κρεμύδα στις επισκέψεις τους σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου και έπαιξε, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και πρόσφερε καραμέλες σκορπίζοντας παντού χαμόγελα.

Πέραν των παιδιών, όμως, και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου Φυλής για την προστασία των αδέσποτων ζώων, καθώς μαζί με τα βιβλία ζωγραφικής διανεμήθηκε και ενημερωτικό έντυπο.
“Επιλέξαμε να απευθυνθούμε στα παιδιά γιατί θα πρέπει από την τρυφερή ακόμη αυτή ηλικία να ευαισθητοποιούμαστε και να ενημερωνόμαστε για τη σωστή συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στα ζώα”, υπογράμμισε ο Γιώργος Αβράμης και δήλωσε συγκινημένος από τη χαρούμενη αντίδραση των παιδιών αλλά και γιατί διαπίστωσε ότι τα παιδιά γνώριζαν για τα αδέσποτα ζώα και είναι σε γενικές γραμμές ευαισθητοποιημένα και φιλόζωα.

Ο Αντιδήμαρχος συνεχάρη τις νηπιαγωγούς και τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στο θέμα της ενημέρωσης των παιδιών για τα ζώα και τα αδέσποτα.

“Οφείλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά προσδοκώντας η νέα γενιά να έχει φιλοζωική κουλτούρα, γιατί αυτό μάς κάνει καλύτερους ως κοινωνία και γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που η δράση αυτή έγινε στα Νηπιαγωγεία”, υπογράμμισε ο Γιάννης Κρεμύδας.
Την ικανοποίηση της για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα Νηπιαγωγεία εξέφρασε η Αικατερίνη Ζερβάκη και συνεχάρη τον Γιάννη Κρεμύδα για τις άρτιες εγκαταστάσεις των Νηπιαγωγείων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ