Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οικογένεια και σχολείο πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων  η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και την προστασία των νέων από το Διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbulling)». Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κύριος  ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής της Μονάδας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης.     Ο Δήμαρχος  Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, παιδιά, νέοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπροσωποι φορέων καθώς και πλήθος κόσμου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κόσμου για το  επίκαιρο και ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα. Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του τόνισε τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου και συνεχάρη τον κ. Σφακιανάκη απονέμοντας του τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το έργο του.

Στη συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης κάνοντας μία εξαιρετική παρουσίαση και χρησιμοποιώντας απλό και κατανοητό λόγο, παρέθεσε  τα οφέλη του διαδικτύου αλλά συγχρόνως και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη χρήση του. Ανέπτυξε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και τόνισε ότι πρέπει όλοι να τους γνωρίζουν γονείς και παιδιά. Απευθυνόμενος κυρίως στους γονείς τόνισε ότι η υπερβολική ή η μη ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους νέους. Για αυτό οικογένεια και σχολείο πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά , φίλοι και αρωγοί, ώστε έγκαιρα να μπορούν να αντιμετωπίσουν ή να προλάβουν τους κινδύνους. Τέλος ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε πως η ιστοσελίδα που η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δημιουργήσει   www.cyberkid.gr , προσφέρει την απόλυτη ασφάλεια για τους χρήστες του διαδικτύου καθώς γονείς εκπαιδευτικοί και νέοι μπορούν να απολαύσουν τα θετικά οφέλη του χωρίς κανένα κίνδυνο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  λεπτομέρειες, αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις για θέματα διαδικτυακής χρήσης προς τον κ. Σφακιανάκη και τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που τον συνόδευαν, οι οποίες και απαντήθηκαν με  κάθε λεπτομέρεια.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ