Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ξεχωριστή τιμητική εκδήλωση για την ιστορία του Πόντου

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», ξετύλιξε με ένα ξεχωριστό δικό του τρόπο την Ιστορία του Πόντου, στην Εκδήλωση Μνήμης που διοργάνωσε στην πλατεία «19 Μάη», πλατεία αφιερωμένη στην ημέρα – σύμβολο της Γενοκτονίας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με λαμπαδηφορία από το κτίριο του Συλλόγου. Ζιπκαλίδες και ζουπουνοφόρες κρατώντας περήφανα τα τιμημένα λάβαρα, με αναμμένες δάδες και κεριά, με τα νταούλια να χτυπούν ρυθμικά και πλήθος κόσμου να τους ακολουθεί, αφού διέσχισαν τους δρόμους της πόλης έφτασαν στην πλατεία “19 Μάη” όπου και εκεί τους περίμεναν εκατοντάδες άτομα.
Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα τους υποδέχτηκαν όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα. Είναι κάθε χρόνο εδώ και τιμούν με την παρουσία τους τη μνήμη των 353.238 Ελλήνων του Πόντου, που εξοντώθηκαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο από τους Τούρκους, κατά τα έτη 1916-1923.
Μπροστά στο μνημείο “Αγώνων και Θυσιών του Ποντιακού Ελληνισμού” έγινε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των χιλιάδων προγόνων θυμάτων της Γενοκτονίας και ακολούθησαν χαιρετισμοί.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ