Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ξεκινούν οι ζωοφιλικές ενημερώσεις στα σχολεία της Νέας Σμύρνης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και στο σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη, διοργανώνει σε όλα τα σχολεία της πόλης το εκπαιδευτικό διαδραστικό και πολυθεματικό πρόγραμμα «Ζωό …φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης».

Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και στοχεύει σε ένα ανθρωπινότερο αύριο για όλους, όπου δίποδοι και τετράποδοι θα απολαμβάνουν έναν κόσμο με ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη. Δίχως πόνο.
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 1 διδακτικής ώρας και περιλαμβάνει τα εξής κεφάλαια: υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, σωστή προσέγγιση αδέσποτου, ενσυναίσθηση και ευαισθησία για τα ζώα. Είναι διαδραστικό, εκπαιδευτικό και πολυθεματικό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα «Ζω.Ε.Σ», που το διοργανώνει, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.zwes.gr. Υπεύθυνος ομιλητής είναι ο κ. Δημήτριος Γραμματικάκης, εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος συμμετέχει τόσο στην Πενταμελή Επιτροπή Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Νέας Σμύρνης όσο και στη συγκεκριμένη δράση αφιλοκερδώς και εθελοντικά.

Τα πρώτα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τη δράση είναι: 3ο, 4ο, 7ο και 12ο Δημοτικό. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σχολεία

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ