Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Ξεκίνησε η προσκοπική χρονιά για το 1ο Σύστημα Προσκόπων Νέας Ερυθραίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγιασμός για τη νέα προσκοπική χρονιά πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στον χώρο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Νέας Ερυθραίας στην οδό Περγάμου και Τατοΐου.

Ο αγιασμός φέτος πραγματοποιήθηκε μόνο με την παρουσία των ενήλικων στελεχών και των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος, εξαιτίας των νέων ιδιαίτερων συνθηκών και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Τα ενήλικα στελέχη ενημέρωσαν για τις νέες δράσεις που προγραμματίζονται για τη φετινή χρονιά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχιστεί το παιχνίδι στην φύση και η ΕΚΣ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα παιδιά, ώστε να μη χάσει κανένα αυτές τις μοναδικές εμπειρίες που τώρα τις έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες δείχνουν ότι οι νέοι που έχουν υπάρξει πρόσκοποι έχουν καλλιεργήσει μέσω της συμμετοχής τους, χαρακτηριστικά όπως, σωματική δραστηριότητα, ενεργή συμμετοχή στα κοινά, συναισθηματική νοημοσύνη, ηγεσία, περιβαλλοντική συνείδηση, υπευθυνότητα & αξιοπιστία, ομαδικότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, γι’ αυτό άλλωστε αποτελούν πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ