Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Νέο «μαύρο ρεκόρ» για την αμόλυβδη βενζίνη: Στα 2,2 ευρώ το λίτρο από την Τρίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανατιμήσεις και ασθενής ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου δυσχεραίνουν την κατάσταση στα πρατήρια βενζίνης – Πού μπορείτε να βρείτε φθηνά καύσιμα

Η ανατίμηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, αλλά και η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, εκτοξεύει για ακόμη μία φορά την τιμή της αμόλυβδης, που πλέον αγγίζει σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα.

Με την τιμή χονδρικής να εκτοξεύεται στα 1,666 ευρώ ανά λίτρο, η λιανική από αύριο, Τρίτη, θα αγγίξει τα 2,2 ευρώ το λίτρο (μέσο πανελλαδικό όριο), την ώρα που στα νησιά δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 2,4 ευρώ.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου είχε βρεθεί τον Μάρτιο και σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ωστόσο, ο συνδυασμός της υψηλής τιμής του πετρελαίου με την ασθενέστερη ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Κάπως έτσι, η αμόλυβδη στο λεκανοπέδιο θα πωλείται από αύριο ακόμη και πάνω από 2,15 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο κίνησης, η τιμή θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο στα 2 ευρώ παρά την κρατική επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο.

Πού θα βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη

Αντί να κάνετε βόλτες με το αυτοκίνητο αναζητώντας την πιο συμφέρουσα τιμή, η λύση βρίσκεται στην πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης «Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων».

Δείτε πώς μπορείτε να μαθαίνετε τις τιμές στα πρατήρια των περιοχών που σας ενδιαφέρουν με λίγα μόνο κλικ.

Για το «Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων», μπαίνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση fuelprices.gr.

kkk

Έπειτα, κάνετε κλικ στο πλαίσιο που γράφει «Εάν είστε Καταναλωτής, ψάξτε για πρατήρια, διευθύνσεις, καύσιμα και τιμές σε όλη την Ελληνική Επικράτεια».

φφφφΣτον χάρτη που θα σας εμφανιστεί, κάνετε κλικ στον νομό που σας ενδιαφέρει ή τον επιλέγετε στο σχετικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια επιλέγετε τον δήμο ή τους δήμους που σας ενδιαφέρουν και ακολούθως:

  • Κάνετε κλικ στο Επόμενο

Στην επόμενη φόρμα επιλέγετε τον τύπο του καυσίμου που σας ενδιαφέρει και κάνετε κλικ στο «Δεν είμαι ρομπότ» και πάλι στο «Επόμενο».

ρτρ

Και κάπως έτσι – με λίγα κλικ – έχετε τη λίστα:

  • με όλα τα πρατήρια καυσίμων στους δήμους που σας ενδιαφέρουν
  • αναλυτικά τις τιμές ανά καύσιμο
  • διεύθυνση πρατηρίου και
  • τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ