Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Νέα δομή φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – «Μένουμε Σπίτι»

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης δημιουργήθηκε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης που δεν είσαι σε θέση να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Η δομή δημιουργήθηκε μετά από σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία εστάλη στους δήμους της χώρας σήμερα το μεσημέρι και προβλέπει τη δημιουργία της υπηρεσίας. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ανταποκρινόμενος άμεσα στην οδηγία του Υπουργεία, μέσα σε 3 ώρες είναι σε θέση να ανακοινώσει τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το απόγευμα η υπηρεσία θα ξεκινήσει την καταγραφή των συμπολιτών μας που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τις βασικές του ανάγκες, και δεν υπάρχουν στο περιβάλλον του οικείοι που είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν προκειμένου να μπορεί να:

  • Τους εξυπηρετεί για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.
  • Να συνδράμει στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  • Να διεκπεραιώνει αιτήματα τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
  • Να διεκπεραιώνει κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
  • Ειδικά για τους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης, η δομή θα είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Όσοι λοιπόν ανήκουν κάποια από τις προαναφερόμενες κατηγορίες συμπολιτών μας καλούνται να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα που έχει ήδη δημιουργηθεί από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τους ακόλουθους τρόπους:

Με την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο www.vvv.gov.gr/menoumespiti (από σήμερα το απόγευμα)

Στο τηλεφωνικό κέντρο στο 213 2020120 (10 γραμμές) (καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00 – από την Τετάρτη 18 Μαρτίου) δηλώνοντας τα ακόλουθα:

  • Ονοματεπώνυμο:
  • Διεύθυνση κατοικίας:
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας:
  • Ηλικία:
  • Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Παράλληλα, στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν σε διαφορετική κατηγορία όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ενώ παράλληλα είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Δημαρχείο το οποίο θα φιλοξενήσει το τηλεφωνικό κέντρο της δομής, έχει δημιουργηθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση www.vvv.gov.gr/menoumespiti, για την εγγραφή των ενδιαφερομένων, έχει δημιουργηθεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], για την αποστολή αιτημάτων ερωτήσεων και δημιουργήθηκε ο τηλεφωνικός αριθμός 213 2020120 για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί όσους έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και να τους παρέχει τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό αποτελεσματικά στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Παρακαλούνται όλοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να μην εγγράφονται στην υπηρεσία άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους ή από άτομα του περιβάλλοντος τους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ