Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Μνημόσυνο για τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κιλίφη

Δημοσιεύθηκε

στις


Μνημόσυνο εις μνήμη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη τελέστηκε την Κυριακή 29 Ιουνίου, και ώρα 10.00, στον Ιερό Ναό Αγ. Σεραφείμ-Προφ. Ηλία Πεντέλης.
Το πνευματικό μνημόσυνο έγινε αμέσως μετά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, ως ελάχιστο δείγμα  τιμής στον ανθρωποκαλόγερο που άφησε τοπικά και εθνικά αξιοζήλευτο ίχνος διαδρομής ζωής,  πραγματοποιήθηκε  του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη,
Ο Δήμαρχος Πεντέλης στην ομιλία του σκιαγράφησε την ξεχωριστή προσωπικότητα του Αρχιμανδρίτη  Τιμόθεου Κιλίφη στην Ιερά Μονή Πεντέλης, η οποία αποτελεί  λίκνο ζωής και Ορθοδοξίας για όλους τους Πεντελιώτες. «Η θρησκευτική του συνείδηση  παράλληλα με την επικοινωνιακή δεινότητα που διέθετε,  τον καθιστούσε  ιδιαίτερα προσιτό και οικείο με τις  οικογένειες της Πεντέλης. Με το λόγο του πότιζε τους σπόρους της ελπίδας για άλλου είδους και άλλης ποιότητας ανθρώπινης σχέσης τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος αναφερόμενος στο σημαντικό συγγραφικό του έργο επεσήμανε  και το  πόνημα του για την Πεντέλη με ιστορικά διαχρονικά  στοιχεία  που συγκινούν τον Πεντελιώτη. Στη συνέχεια ο ιστορικός, κ. Βασίλης Σχίζας αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητα του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη από τα νεανικά του χρόνια για το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο.

Στο πνευματικό μνημόσυνο  παρευρέθησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιλίκα Βασιλάκου, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Σισμανογλέιου κ. Γιάννης Σαφλιάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ