Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Μια μεγάλη αγκαλιά στους αθλητές των Special Olympics

Δημοσιεύθηκε

στις


Εορταστικές αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών Special Olympics και μαθητών σχολείων του Αμαρουσίου, όλων των βαθμίδων, έλαβαν χώρα στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού του Αμαρουσίου με την ευκαιρία του εορτασμού της 6ης  Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver (EKSDay) που έχει καθιερωθεί στη μνήμη της ιδρύτριας των Special Olympics. Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αναπλήρωσε στις εκδηλώσεις ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, μεταφέροντας το μήνυμά του, μικροί και μεγάλοι να διδαχθούν από το παράδειγμα της ιδρύτριας των Αγώνων, και χαιρετίζοντας πρωτοβουλίες που ενισχύουν την εμπέδωση αισθήματος αποδοχής προς τα άτομα με διανοητική υστέρηση.
Τις εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο κήρυκας Εθελοντισμού Special Olympics Απόστολος Καβαλιώτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ειρήνη Χαλιώτη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ελένη Λέκκα.
Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπ. Σταθούλης, μετέφερε εκ μέρους του Δημάρχου κ. Πατούλη, μήνυμα στήριξης προς τους αθλητές αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics Ελλάς. «Το Μαρούσι αγκαλιάζει τα Special Olympics. Πριν μερικά χρόνια στη μνήμη της Eunice Kennedy Shriver δημιουργήσαμε το ομώνυμο πάρκο Special Olympics. Και φέτος, το Μαρούσι τιμά τη μνήμη της ιδρύτριάς τους, και αγκαλιάζει τους αθλητές Special Olympics. Υποκλινόμαστε στο ψυχικό σθένος και διδασκόμαστε από το παράδειγμα δύναμης και ζωής. Διατηρούμε μία πολύ καλή συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Special Olympics, στηρίζουμε τις προσπάθειες της. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος: καμία σωματική ή διανοητική αναπηρία, δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».
Οι εκδηλώσεις, που προγραμματίστηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της 6ης  Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver (EKSDay), αφορούσαν σε παράλληλες δράσεις με θέμα “Let’s Change The Game” και στόχο την προαγωγή των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία, όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά και στην κοινωνία.

Eπιδείξεις αθλημάτων
Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο της πλατείας Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ Αθλημάτων Special Olympics όπου έλαβαν χώρα επιδείξεις επίσημων αθλημάτων Special Olympics όπως είναι το Bocce, το Badminton, το τζούντο και το ποδόσφαιρο και εκπαιδευτικές δράσεις. Οι μαθητές όλων των ηλικιών είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους αθλητές στις επιδείξεις, να γνωρίσουν βιωματικά τα αθλήματα των Special Olympics, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά στη φιλοσοφία τους Special Olympics και τέλος να εισπράξουν το μήνυµα της αποδοχής και της ένταξης των ατόµων µε διανοητική αναπηρία πλήρως στις δραστηριότητας της κοινωνίας μας ως ισότιμα μέλη.

Ποια σχολεία συμμετείχαν
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, του Αμαρουσίου: 2o Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 8ο Δημοτικό Αμαρουσίου, 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου, Δημοτικό Σχολείο Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, Δημοτικό Σχολείο Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, Δημοτικό Σχολείο Σύγχρονης Ελληνοαγγλικής Αγωγής, 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Εκπαιδευτήρια Δούκα ΑΕ Γυμνάσιο – Λύκειο.
Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές για τη συμμετοχή τους όπως και όλους του συμβαλλόμενους για τη διοργάνωση των αθλητικών εκδηλώσεων μνήμης στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver (EKSDay).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ