Ελάτε στην παρέα μας

Ιλίου

Μήνυμα αλληλεγγύης από το Δήμο Ιλίου στους πρόσφυγες

Δημοσιεύθηκε

στις


Η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Ιλίου για τη συγκέντρωση φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας πρόσφυγες το πρωί της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, κατά την παράδοση των προϊόντων, στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός προσφύγων.
Κατόπιν, συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μαζί με Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου βρέθηκαν κοντά στους πρόσφυγες προσφέροντας τα τρόφιμα, τα φάρμακα και τα είδη ιματισμού  που συγκεντρώθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Ιλίου «Γ. Γεννηματά», από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως αργά το απόγευμα της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Ιλίου προβληματισμένος από την εικόνα που αντίκρισε δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες του Ιλίου απέδειξαν περίτρανα ότι, πράγματι, η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα.  Η χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα αντιστέκεται στην αλλοτρίωση των αξιών και δίνει μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας προς κάθε κατεύθυνση. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου μας. Τους ευχαριστώ που συνεχίζουν αμείωτα να προσφέρουν και στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιλίου κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και με ιδιαίτερη ευαισθησία στο προσφυγικό ζήτημα επισκέφτηκε με κλιμάκιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας τα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση, να καταγράψει τις ανάγκες και να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων αυτών.

Διαβάστε επίσης:

Πως μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες στο Παλαί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ