Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Νέα μέτρα από το Σάββατο – Τι αλλάζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Πράσινο φως για την άρση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Οι ειδικοί συμφώνησαν να σταματήσει η χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο έκαναν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της σε χώρους με συνωστισμό, ειδικά για άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους.

Εκτός όμως από το τέλος στις μάσκες η επιτροπή επίσης εισηγήθηκε και την πληρότητα στο 100% των μέσων μαζικής μεταφοράς που πρακτικά σημαίνει ότι από το Σάββατο οι ειδικές σημάνσεις που βλέπαμε στα καθίσματα των λεωφορείων, μετρό και τρένων δεν θα υπάρχουν πια και πλέον οι επιβάτες σε αυτά θα αυξηθούν και θα μπορούν να καθίσουν δίπλα.

Βέβαια επισημαίνεται ότι πολύ συχνά οι επιβάτες αγνοούσαν αυτές τις σημάνσεις και κάθονταν δίπλα δίπλα παρακάμπτοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το μοντέλο συνύπαρξης με τον κορονοϊό εφαρμόζεται όλο και σε περισσότερες χώρες ως μέρος πλέον της κανονικής ζωής και φαίνεται πως με τη σταδιακή μείωση των κρουσμάτων αυτό γίνεται πραγματικότητα και στη χώρα μας.

Το στίγμα είχε δώσει νωρίτερα και ο Υπουργός Υγείας ο οποίος έκανε λόγο για επιστροφή στην κανονικότητα και συγκεκριμένα:

«Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους».

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση».

«Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου» υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ