Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μάτι: 2 χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά – Όσα έγιναν στην επιμνημόσυνη δέηση

Δημοσιεύθηκε

στις

2 χρόνια κλείνουν φέτος από τα τραγικά γεγονότα που επέφερε στο Μάτι η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 και με αυτή την αφορμή τελέστηκε επιιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 102 θυμάτων της.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι από τον Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρόντες ήταν επίσης, ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δ. Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, οι Δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς και Μαραθώνα Σ.Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Πρόεδρος Σ. Χρυσοφώτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Δ. Γκικάκη του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα και συγγενείς των θυμάτων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής: «Σήμερα είναι μέρα τιμής και θλίψης για αυτούς που χάθηκαν, στην τραγωδία που έπληξε την Αττική πριν 2 χρόνια. Ως καλύτερο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα θύματα, επικαιροποιούμε τη δέσμευση μας πως ούτε θα ξεχάσουμε, ούτε μένουμε άπραγοι. Ως Περιφέρεια Αττικής με συνεχείς παρεμβάσεις και σχέδιο θωρακίζουμε την περιοχή, όπως και όλη την Αττική ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Παράλληλα με στοχευμένες δράσεις στηρίζουμε έμπρακτα τους πληγέντες, για να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητα στην περιοχή.

Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να συμβάλουμε στη θεραπεία των πληγών των κατοίκων της περιοχής. Είναι ώρα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι υποδομές για να ζήσουν με ασφάλεια οι κάτοικοι στην περιοχή».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ