Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ ΜΑΖΙ : Νέα προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας από τον κ. Ψυχάλη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση της παράταξης ‘ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ ΜΑΖΙ” για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στο δημοτικό κολυμβητήριο πλησίον ιδιωτικού καφέ.

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ψυχάλης αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών του δήμου μας. «Φέτος γιορτάζουμε τα κούλουμα στο κολυμβητήριο Λυκόβρυσης (ΟΤ9)» γράφει στη σελίδα του, αναρτώντας τη σχετική αφίσα που αναφέρει μόνο το ΟΤ9.

Ωστόσο η εισήγηση της δημοτικής αρχής αναφέρει ξεκάθαρα «τη διοργάνωση της εκδήλωσης ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2024 την Καθαρή Δευτέρα στις 18/3 στο Root Café, Σ. Βενιζέλου 72 (ο χώρος, τα παραδοσιακά εδέσματα και το σέρβις είναι χορηγία του ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος) με ζωντανή μουσική. Ο καλλιτέχνης που προτείνεται είναι ο Κώστας Γκλάβας με τους μουσικούς του με κόστος 1150 ευρώ (+ΦΠΑ). Επίσης προτείνεται εργαστήριο κατασκευής χαρταετού και face painting με συνολικό κόστος 550 (+ΦΠΑ)». Εισήγηση που ο κ. δήμαρχος στήριξε με θέρμη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «θα αποδειχθεί αν οι πολίτες θα στηρίξουν αυτή την απόφαση».

Αντίστοιχη απόφαση λήφθηκε και για το αποκριάτικο πάρτυ όπου προτάθηκε και ψηφίστηκε από τη συνδιοίκηση Ψυχάλη να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/3 στο Root Café, Σ. Βενιζέλου 72, με τη σημείωση κι εδώ ότι «ο χώρος, το ποτό και το σέρβις είναι χορηγία του ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος». Το πάρτυ μάλιστα πραγματοποιήθηκε κυρίως με παρουσία μελών των συγκεκριμένων παρατάξεων της συνδιοίκησης όπου διασκέδασαν με χαβιάρι και σαμπάνια, καμαρώνοντας τις πράξεις τους με αντίστοιχες φωτογραφίες. Πράγματι, Ψυχάλης Πατούλη και Ιωάννου φαίνεται να το διασκέδασαν αδιαφορώντας προφανώς για τους δημότες. Άραγε ο τέταρτος της συμπαράταξης, ο κ. Κωνσταντίνου γιατί δεν εμφανίζεται μαζί τους;

Ως συνδυασμός, από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε με αναλυτικό δελτίο τύπου την απόφαση αυτή που «εκχωρεί» τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα σε ιδιωτικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (root café) – υποχρεώνοντας τους πολίτες που θα ήθελαν να συμμετέχουν σε αυτές να γίνουν κομπάρσοι στη δωρεάν διαφήμιση ενός ιδιώτη επιχειρηματία.

Ακολούθησε η σημερινή ανακοίνωση Ψυχάλη που αναιρεί την εισήγηση Ψυχάλη που θερμά στήριξε στο δημοτικό συμβούλιο και την οποία φυσικά δεν μπορεί να αλλάξει από μόνος του. Ελπίζουμε τουλάχιστον να το γνωρίζει αυτό. Επομένως τι συμβαίνει;

Μήπως θορυβήθηκε η συνδιοίκηση από το γεγονός ότι στις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη; Στη μία εκδήλωση δεν παρουσιάστηκε ούτε η συνδιοργανώτρια κ. Σταυράκη-Πατούλη, ούτε η βασική ομιλήτρια κ. Ράπτη, ενώ το σύνολο των παρευρισκομένων δεν ξεπερνούσε τους 20. Στο αποκριάτικο πάρτι συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά μέλη των παρατάξεων της συνδιοίκησης.

Μήπως για μια ακόμα φορά απλά προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες λέγοντας ότι η εκδήλωση θα γίνει στο κολυμβητήριο και υποκρύπτοντας ότι θα είναι στο δίπλα κατάστημα όπως έχουν αποφασίσει και δεσμευτεί;

Όποια κι αν είναι η απάντηση, η ουσία δεν αλλάζει: Ο δήμαρχος και οι παρατάξεις που τον στηρίζουν παραμένουν απόλυτα εκτεθειμένοι για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τον δήμο. Δεν τους κατηγορούμε για την προσπάθειά τους να κρυφτούν λέγοντας ψέματα. Ωστόσο είναι πραγματικά ντροπιαστικά όσα συμβαίνουν στο δήμο μας“.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ