Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κρούσμα κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε σε μέλος της ομάδας του «φλΕΡΤ» και ως εκ τούτου αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την επόμενη Δευτέρα επανέναρξη της εκπομπής.

Ο ασθενής, που είναι ασυμπτωματικός, δεν είναι υπάλληλος της ΕΡΤ, κι έχει ήδη διαπιστωθεί ότι ο ιός μεταδόθηκε σε νησί του Αιγαίου όπου έκανε πρόσφατα διακοπές.

Η ΕΡΤ, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής του «φλΕΡΤ», προέβη αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ακολουθώντας κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ήδη, όλα τα μέλη της εκπομπής, που, έστω και για λίγα λεπτά της ώρας, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή -και εννοείται φορώντας μάσκες- υποβάλλονται σε τεστ και θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για όσο διάστημα χρειαστεί.

Στη διάρκεια των επόμενων ημερών -και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ- θα γίνει σε όλους και δεύτερο τεστ, προκειμένου να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια, για τους ίδιους και το προσωπικό της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ προέβησαν, όπως άλλωστε καθημερινά πράττουν, σε απολύμανση όλων των κτηρίων της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής τα πρώτα τεστ που έγιναν στην ομάδα του «φλΕΡΤ» είναι αρνητικά, γεγονός που αναδεικνύει και την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από όλους μας σε εσωτερικούς χώρους -τη μοναδική φορά που ο ασθενής ήρθε σε επαφή με την ομάδα του φλΕΡΤ», όλοι ανεξαιρέτως φορούσαν μάσκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ