Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Χωρίς μάσκα η κυκλοφορία σε ανοιχτούς χώρους από το Σάββατο – Τι άλλο αλλάζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Νωρίτερα από ότι αναμενόταν θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, όπως έγινε γνωστό χτες, μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Όλοι περίμεναν ότι η εισήγηση της επιτροπής για την άρση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα πήγαινε για μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Στην δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αμέσως μετά την συνεδρίαση των επιστημόνων ανέφερε ότι: «Στη συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Οι ειδικοί έχουν αρχίσει ήδη να καταρτίζουν και τον οδικό χάρτη για την επιστροφή στην κανονικότητα με ορίζοντα έως το τέλος Απριλίου, δηλαδή έως το Πάσχα. Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχουν επιστρέψει όλες οι ελευθερίες που έχουν στερηθεί η εμβολιασμένοι

Οι ανεμβολίαστοι πάντως θα συνεχίσουν να ζουν με περιορισμούς, ενώ κάθε βήμα θα σχεδιάζεται προσεκτικά γιατί το φθινόπωρο συνήθως μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ