Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Τέταρτη δόση στους άνω των 80 στην Κύπρο και τρίτη δόση σε έφηβους 12 έως 17 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένα πρωτοβουλία γίνεται  στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για ενίσχυση της ανοσίας και δη ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες σε σοβαρή νόσηση έναντι του κορονοϊού.

Η χορήγηση των συγκεκριμένων ενισχυτικών δόσεων θα αρχίσει από την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, μέσω των εμβολιαστικών κέντρων ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και είναι προαιρετική.

Συγκεκριμένα:

α) Η ενισχυτική/4η δόση σε πρώτη φάση θα χορηγείται σε άτομα άνω των 80 ετών, σε άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που διαμένουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα άνω των 80 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση όσον αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/4η δόση ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω, των επαγγελματιών υγείας και των ανοσοκατασταλμένων ατόμων.

β) Η ενισχυτική/3η δόση θα χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών με εμβόλιο τεχνολογίας MRNA με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των έξι (6) μηνών από τη λήψη της 2ης δόσης.

Για την χορήγηση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12-17 ετών, θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και η κάρτα εμβολιασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ