Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ραγδαία άνοδος στα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα, φέρνει νέα μέτρα από την κυβέρνηση τα οποία θα είναι σε ισχύ από σήμερα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

Οι ασθενείς στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 73 και η κυβέρνηση, μετά την χθεσινή σύσκεψη, αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα σειρά μέτρων, πέρα από το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, όπου υπάρχουν ύποπτα κρούσματα στις περιοχές τους.

Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ, απαγόρευση σχολικών εκδρομών, κεκλεισμένων των θυρών οι αθλητικοί αγώνες 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας πως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, ενώ παίρνει μέτρα για τους μαθητές. Συνολικά 31 σχολεία μόνο στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα, ενώ πέρα από το προληπτικό κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές της χώρας, αποφασίστηκε να απαγορευτούν και οι σχολικές εκδρομές για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αρκετοί Δήμοι μάλιστα κλείνουν τα σχολεία τους μετά και από την απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ώστε να γίνουν και οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Ενα ακόμη μέτρο που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων, είναι να κλείσει τις κερκίδες στα γήπεδα. Χώροι με μεγάλες συναθροίσεις θεωρούνται επικίνδυνοι πλέον για εξάπλωση του κορωνοϊού και έτσι αποφασίστηκε να γίνονται όλοι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ένα μέτρο που εφάρμοσε αρχικά πρώτη η Ιταλία, πριν κι εκεί αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα.

Αναλυτικά τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα:

· Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

· Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

· Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

· Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν πριν από τη λήξη τους.

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές.

Συστάσεις δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και προς τα κολυμβητήρια, ιδίως σε ό,τι αφορά την αυστηρή τήρηση όλων των όρων υγιεινής, αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.

73 κρούσματα, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 7 κρούσματα στην χώρα, με τον αριθμό τους να φτάνει τους 73.  Ενα από αυτά αφορά έναν αντιναύαρχο εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού. Ο απόστρατος αξιωματικός φέρεται να έφτασε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών αργά το βράδυ της 7ης Μαρτίου και εν συνεχεία να μεταφέρθηκε στο Σωτηρία, ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Εχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του.

Τα έξι από τα επτά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, συνδέονται με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από τα 73 συνολικά κρούσματα στη χώρα, ένα είναι σε σοβαρή κατάσταση, με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα να νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου με βαριά πνευμονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ