Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για νέα μετάλλαξη τον Σεπτέμβριο, «παράθυρο» για νέα μέτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη χώρα μας το έκτο πανδημικό κύμα με τα κρούσματα να είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά που δηλώνονται στον ΕΟΔΥ, υποστήριξε ο γιατρός Νίκος Τζανάκης.

«Έχουμε μια κατάσταση σχετικής πίεσης στις απλές κλίνες, αλλά δεν έχουμε καθόλου πίεση στις ΜΕΘ» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, που υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – πως τα μέτρα περιορισμού και επιτήρησης της πανδημίας δεν τηρούνται από την πλειονότητα του κόσμου.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι περισσότεροι ασθενείς που νοσούν πάνε στο νοσοκομείο για άλλες παθήσεις και εκεί ανακαλύπτουν ότι έχουν κορονοϊό.

Μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για μην κολλήσουμε, μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχουμε νέα μετάλλαξη του ιού».

«Δεν αποκλείω στοχευμένα μέτρα ατομικής ευθύνης στα σούπερ μάρκετ και χώρους συγχρωτισμού», συμπλήρωσε αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Οι φαρμακευτικές βρίσκονται δύο βήματα πίσω από τον κορονοϊό»

Αναφορικά με την τέταρτη αναμνηστική δόση των mRNA εμβολίων, ο Νίκος Τζανάκης κάλεσε τους ηλικιωμένους και ιδίως όλους όσοι είναι άνω των να κάνουν την τέταρτη δόση.

Μιλώντας για την ηλικιακή κατηγορία άνω των τριάντα ετών ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι δεν είναι απαραίτητο:

«Δεν συστήνω την χορήγηση 2ης αναμνηστικής δόσης σε άτομα έως 59 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, και ιδίως σε όσους έχουν νοσήσει».

Μιλώντας για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που σχεδιάζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκεται δύο βήματα πίσω από τον ιό: «Χρειάζεται ένα εμβόλιο ριζικά επικαιροποιημένο, το οποίο σε ένα βαθμό θα υπερκαλύπτει τις μεταλλάξεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζανάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ