Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό βρεφών και παιδιών, ποια πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνοιξε σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού βρεφών και παιδιών από 6 μηνών έως 4 ετών.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί ενάντια στον κορονοϊό για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, με την σχετική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού να ανοίγει σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα καλούνται οι γονείς να εμβολιάσουν βρέφη και παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα και ανοσοκατεσταλμένα, ενώ δίνεται και η δυνατότητα εμβολιασμού υγιών παιδιών μετά από ιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

Ποια παιδιά πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον Covid-19

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, λαμβάνοντας υπόψιν τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός, συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών – όταν αυτά πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα ή σε βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Επίσης, δεν υπάρχει αντένδειξη να εμβολιαστούν και τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι στα παιδιά η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ