Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Κοπή παραδοσιακής πρωτοχρονιάτικης πίτας – Εκδήλωση του Α.Γ.Σ. “Ανατολή” Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή το απόγευμα 21 Ιανουαρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή της κοπής της Παραδοσιακής «Βασιλειόπιτας» του Συλλόγου “Ανατολή” Νέας Ιωνίας. Σε μία αίθουσα άνω των 200 μελών, επισήμως προσκεκλημένων και φίλων του Συλλόγου, τελέσθηκε και αυτή τη χρονιά το έθιμο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, πιστό στις παραδόσεις, έκοψε την Πίτα του και γιόρτασε τον ερχομό του Νέου Έτους 2024.

Η τελετή ξεκίνησε με τη χορωδία των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση μέλους του Συλλόγου, καθηγήτριας μουσικής, κυρίας Όλγας Γιαριμίδη, η οποία παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα που άρεσε πολύ στους παρευρισκόμενους και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και όλων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ευάγγελος Βασιλείου, αφού χαιρέτισε όλους και έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του για το νέο έτος 2024, αναφέρθηκε στις πολλές και ποικίλες δραστηριότητες του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν το 2023.

Ο Πρόεδρος συνέχισε κάνοντας αναφορά στη συν-διοργάνωση (μαζί με τον Δήμο) της μεγάλης λαμπαδηδρομίας της αφιερωμένης στα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης και στη συν-διοργάνωση στις 3.12.2023, (μαζί με τον Δήμο) της ημερίδας της αφιερωμένης στα Άτομα με Αναπηρία (Α. με Α).

Ο Πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στη συμμετοχή των αθλητριών και αθλητών του Συλλόγου στα επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα, στα οποία τα παιδιά τού Συλλόγου έδωσαν πολύτιμους βαθμούς στο Σύλλογο.

Μετά την ομιλία του Προέδρου, ακολούθησε η ευλογία της «βασιλειόπιτας» του Συλλόγου από τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Θεόκλητο, (ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, που απουσίασε εκτός Δήμου), βοηθούμενο από τον αιδεσιμότατο ιερέα το Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου πατέρα Σωτήριο. Μετά την ευλογία της Πίτας, οι προσκεκλημένοι έκοψαν ένα κομμάτι, απηύθυναν χαιρετισμό και έδωσαν τις δικές τους ευχές.

Οι προσκεκλημένοι και τα κομμάτια τους

Πρώτος έκοψε από την πλευρά των προσκεκλημένων ο Δήμαρχος της Πόλης, κ. Μανούρης Παναγιώτης, ο οποίος ευχήθηκε στον Σύλλογο, στους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και σε όλα τα μέλη υγεία και επιτυχίες. Ακολούθησε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Σακοράφα Σοφία, η οποία ενθουσιασμένη από τη γεμάτη αίθουσα, αναφέρθηκε στην πορεία του ελληνικού κλασικού αθλητισμού και την πρόθεσή της να συνεργαστεί με το Δήμο (και τον Σύλλογο), για τη διοργάνωση διαφόρων διοργανώσεων στο Δημοτικό Στάδιο αλλά και στη Νέα Ιωνία γενικότερα.

Στη συνέχεια, έκοψαν από ένα κομμάτι πίτας: η πρώην Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου Δέσποινα, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο, η Πρωταθλήτρια Ελλάδος και Ολυμπιονίκης κυρία Βασδέκη Όλγα, η οποία ήταν επίσημα προσκεκλημένη. Εντυπωσιάστηκε από την πληθώρα των μικρών αθλητών και παρότρυνε τα νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με το στίβο, σε όλη τους τη ζωή, γιατί η άθληση δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες. Ακολούθησαν οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου: ο κ. Χριστοδούλου Βασίλειος (της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»), ο κ. Κατημερτζόγλου Κων/νος (της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»), η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ναϊσίδου Σοφία, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου (και ιατρός του Συλλόγου) κ. Αποστολόπουλος Αθανάσιος.

Οι εκπρόσωποι

Την προπονητική ομάδα εκπροσώπησε η κυρία Μαρίνα Βασαρμίδου, η οποία ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά υπομονή και επιμονή για την επίτευξη των στόχων τους. Τους αθλητές και τις αθλήτριες εκπροσώπησε και έκοψε ένα κομμάτι πίτας ο αθλητής Άγγελος Τσίγκας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσώπησε και έκοψε ένα κομμάτι της πίτας ο Γενικός Αρχηγός του Συλλόγου κ. Θεοδωρογιάννης Αναστάσιος.

Κομμάτι της πίτας έκοψε η κ. Γωγώ Μπίμη, ιδρυτικό μέλος της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΝ, σύζυγος του ιδρυτικού προπονητή της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ, η οποία, φανερά συγκινημένη, επαίνεσε το Σύλλογο ΑΝΑΤΟΛΗ, ο οποίος επί 28 χρόνια πρωταγωνιστεί στα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου.

Οι απονομές βραβείων

Ακολούθησαν οι απονομές τιμητικών πλακετών και βραβείων. Μεταξύ άλλων τιμήθηκε και  η Ολυμπιονίκης «του άλματος εις τριπλούν» κ. Όλγα Βασδέκη, της οποίας το βιογραφικό εντυπωσίασε τους παριστάμενους.

Ο Σύλλογος στη συνέχεια βράβευσε το δικηγόρο κ. Ηλία Αρβανιτόπουλο για την αφιλοκερδή δικηγορική υποστήριξη του Συλλόγου.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών και αθλητριών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τις διακρίσεις τους στους Πανελλήνιους Αγώνες. Βράβευση έγινε και σε όλα τα μέλη της πολυπληθούς ομάδας του Συλλόγου (35 μέλη), των Εθελοντών του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας.

Τιμητικοί έπαινοι όμως δόθηκαν και σε όλους τους άριστους μαθητές του Συλλόγου, τονίζοντας το ενδιαφέρον του Συλλόγου και για τη σχολική πρόοδο των αθλητών του.

Προς το τέλος των τιμητικών βραβεύσεων έγινε πρόσκληση των 47 λαμπαδηδρόμων, που έλαβαν μέρος στη μεγάλη λαμπαδηδρομία για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν τη γιορτή, μεταξύ άλλων (πέραν των αναφερομένων πιο πάνω): ο Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εξαδάκτυλος Κων/νος, η Δημοτική Σύμβουλος (πρώην Αντιδήμαρχος) κ. Σακαλόγλου Γκέλυ, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ και της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας κ. Χριστοδούλου Λουκάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης Τάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνίας και ιδρυτικό μέλος της Ανατολής κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ