Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα πληρωθεί το επίδομα 250 ευρώ σε συνταξιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης όπου έδωσε διευκρινήσεις για τα επιδόματα που ανακοινώθηκαν στην Βουλή και πρόκειται να δοθούν στους χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως ότι αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους το εισοδηματικό κριτήρια των 7.200 ευρώ αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως για συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρξουν αδικίες, αλλά όπως είπε δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων.

Για τα επιδόματα των υγειονομικών είπε πως θα καταβληθεί μόνο στους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον Απρίλιο του 2020 που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό.

Παράλληλα για τα άτομα με αναπηρία το επίδομα θα ληφθεί από εκείνους που λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια, ίδια με εκείνα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι τα επιδόματα θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα και διευκρίνισε ότι δικαιούχοι είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη και πάλι βέβαια αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ