Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Κηφισιά: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η γιορτή του Αγίου Φανουρίου [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στα Ιερά Παρεκκλήσια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας όπου υπογείως στεγάζονται τα ομώνυμα Ιερά Παρεκκλήσια του Αγίου.

Αρχικά, στη Νέα Ερυθραία, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σχολαστική τήρηση των μέτρων αλλά και στην ταπεινότητα που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στη σημερινή εποχή. Ακολούθως ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, εκφώνησε κήρυγμα.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Καυγαλάκης και πιστοί. Η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Εκατοντάδες πιστοί στο σύνολό τους, προσέρχονται από την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Νέας Ερυθραίας, προσφέροντας στη χάρη του Αγίου τις παραδοσιακές “φανουρόπιτες“. Επιπλέον, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στα πανηγυρίζοντα Ιερά Παρεκκλήσια του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ