Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Καλά μαντάτα για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δημοσιεύθηκε

στις


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων και Σωματείων εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι, που έγινε στο Συνεδριακό χώρο της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βοήθεια στο Σπίτι». Όλοι ανεξαιρέτως, από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, όπως και από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων στη τρίτη θεματική ενότητα του πολιτικού πάνελ, (κ. Στυλιανίδης ΝΔ, κ. Κουτσούκος ΠΑΣΟΚ, κ. Στρατούλης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σοφιανός ΚΚΕ, κ. Γιαννακάκη ΔΗΜΑΡ, κ. Μουτσινάς Ανεξάρτητοι Βουλευτές) τόνισαν τη σημασία του προγράμματος για τους ανήμπορους ηλικιωμένους και ΑΜΑΕ και ζήτησαν τη θεσμική κατοχύρωση του και τη διασφάλιση των εργαζομένων σε μόνιμη βάση, ενώ υπογράμμισαν ότι πρέπει να λειτουργήσει ως δημόσιος φορέας μακριά από διάφορα μοντέλα ιδιωτικοποίησης.
Οι εισηγήσεις τόσο από την πλευρά των εργαζομένων (Γεωργέλη Στράτο, Πανούση Αναστασία, Παπαϊωάννου Λουκία) όσο και από τους Καθηγητές (Σωτήρη Σούλη, Γαβριήλ Αμίτση, Γιώργο Πιερράκο) υπήρξαν πολύ εποικοδομητικές και ουσιαστικές.
Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα πρέπει να παγιωθεί ως έχει διατηρώντας τον Δημόσιο χαρακτήρα του, μακριά από μοντέλα ιδιωτικοποίησης. Ήταν απόλυτος για την συμβολή των εργαζομένων όσο αφορά την αποδοχή που υπάρχει από τον κόσμο για το πρόγραμμα και ενημέρωσε για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν την αναβάθμιση και την εξέλιξή του και την εξασφάλιση των εργαζομένων καθώς και τις επόμενες ενέργειες σε σχέση με αυτό όπως:
1. Τα νέα κριτήρια ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα, ΑμεΑ, ανήμπορων, ανασφάλιστων και ηλικιωμένων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες τους.
2. Την απρόσκοπτη και εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση για να μην παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη πληρωμή των εργαζομένων.
3. Τις διαδικασίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων.
4.Την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού (αυτοκίνητα κλπ).
Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε επίσης: «Έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος με χρηματοδότησή του για συνταξιούχους και ασφαλισμένους από το ασφαλιστικό σύστημα
και για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους από τον κρατικό προϋπολογισμό, στον οποίο έχουν ήδη εγγραφεί τα αντίστοιχα ποσά».
Τέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία της Μονάδας Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», στην οποία συμμετέχουν και 3 εκπρόσωποι των εργαζομένων, για το συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων στην υλοποίηση του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμισμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους, ανήμπορους και ΑμεΑ χωρίς διακοπή και χωρίς την ανάγκη νέων παρατάσεων.
Συγκινητική ήταν η ξεχωριστή τοποθέτηση των κ. Κουρουμπλή Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και συντελεστή σχεδιασμού του ΒΣΣ εξ αρχής, του κ. Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με Αναπηρία, που έχοντας περάσει οι ίδιοι από Ιδρυματοποίηση, κατέθεσαν από καρδιάς την σημαντικότητα αποιδρυματοποίησης από τη λειτουργία του ΒΣΣ καθώς και του Κ. Σκουλάκη, πρώην Υπουργού Υγείας και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που απεύθυνε χαιρετισμό, ως ένας από τους πρωτεργάτες ίδρυσης του ΒΣΣ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ