Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Σκύρο – Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις πληγές της μετρά η Σκύρος μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας που άφησε πίσω της πλημμυρισμένους δρόμους, ενώ κατέρρευσαν και δύο γέφυρες.

Ο δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος έχει αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την ασυνήθιστη σε διάρκεια και ένταση βροχόπτωση, και μάλιστα μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Από τις πρώτες απογευματικές ώρες εχθές, 9 Ιουλίου, σφοδρές βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες με ισχυρούς ανέμουν, έπληξαν τον νησί. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά συμβάντα σε πολλά νησία του νησιού και να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Συνεχίζει ο καιρός να είναι βροχερός και σήμερα Κυριακή (10/7) με την βελτίωση να έρχεται από το βράδυ. Παράλληλα δεν θα λείψουν οι βοριάδες στο Αιγαίο.

Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ