Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Και οι γονείς εκπαιδεύτηκαν

Δημοσιεύθηκε

στις


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα “Σχολές Γονέων”, που διοργανώθηκε στους παιδικούς σταθμούς του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ) του Δήμου Περιστερίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Η Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου, Πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ Ξένη Κορόγιαννη, τόνισε ότι: “Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των γονέων, που διεύρυναν τις γνώσεις τους όσον αφορά τις ψυχικές, κοινωνικές και πνευματικές ανάγκες των παιδιών και βελτίωσαν τις σχέσεις τους στην οικογένεια”.
Πολλά ζητήματα που απασχολούν τους γονείς αναπτύχθηκαν στα εν λόγω τμήματα “Σχολές Γονέων”. Αντάλλαξαν απόψεις και άκουσαν τους ειδικούς επιστήμονες να τους προτείνουν λύσεις, να τους εξηγούν, να τους συμβουλεύουν.   
Οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, τόσο για την πολύ μεγάλη συμμετοχή των γονέων και για την σταθερή παρουσία τους στο πρόγραμμα, όσο και για την άρτια οργάνωση που υπήρξε από τον Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο πράξεων “Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9” και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ