Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον αθάνατο Μίκη Θεοδωράκη – Πλήθος κόσμου έξω από τη Μητρόπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τελετή αποχαιρετισμού στον σπουδαίο Μική Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών πριν μεταβεί η σορός του στο Γαλατά Χανίων όπου θα γίνει και η κηδεία του.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το πλήθος όταν το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ενώ αποχαιρετούσε τον κορυφαίο δημιουργό φωνάζοντας «αθάνατος».

Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ξεκίνησε η τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου μουσικού Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ακολουθούν οι επικήδειοι λόγοι από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου και τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στη Μητρόπολη βρίσκονται μεταξύ άλλων η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη και οι φίλοι του, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Αλέκα Παπαρήγα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάνννη. Επίσης στη Μητρόπολη βρίσκονται η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Ολγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Χριστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και πρέσβεις ξένων χωρών

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με την φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

 

Δείτε επίσης: Δήμος Αθηναίων: Προτομή και οδός με το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη

 

Αύριο στις 13:00 η κηδεία

Στη συνέχεια η σορός θα κατευθυνθεί προς την πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην Ε3 απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά, όπου αναμένεται να φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης.

Με αυτοκινητοπομπή η σορός του  θα  μεταφερθεί αρχικά  στην Δημοτική Αγορά Χανίων και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Χανίων ως τις 12 το μεσημέρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά για να συνοδευτεί, μετά το πέρας της, η σορός, πεζή, στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.

Εντωμεταξύ, υπό βροχή, πλήθος κόσμου παραμένει έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ