Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ημερίδα για το δημογραφικό ζήτημα πραγματοποίησε ο Σύλλογος Τριτέκνων Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα, για το Δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, πραγματοποίησε με αφορμή την 1η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα για το παιδί, ο Σύλλογος Τριτέκνων Φυλής.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” το απόγευμα της Πέμπτης 1ης Ιουνίου 2023.

Την εκδήλωση άνοιξε η φιλόξενη Πρόεδρος του Συλλόγου Κλέλια Βαρβαρίγου που έχοντας τα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο πλευρό της, καλωσόρισε τον κόσμο κι απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό. Η Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού επισημαίνοντας πως ο Σύλλογος Τριτέκνων θεώρησε ότι είναι η πιο κατάλληλη μέρα για την διοργάνωση της Ημερίδας καθώς αυτή την στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά δημογραφικού αδιεξόδου.

“Η μείωση των γεννήσεων έναντι των θανάτων δεν αναμένεται να ανακοπούν τις επόμενες δεκαετίες με αποτέλεσμα την προοδευτική μείωση του πληθυσμού. Επίκεντρο μιας σύγχρονης πολιτικής για το Δημογραφικό ζήτημα, πρέπει να είναι η άρση των εμποδίων . Το Ελληνικό κράτος θα πρέπει να λάβει μέτρα τόσο για την διεύρυνση της παραγωγικής τάξης όσο και υποστήριξη για τον ολοένα και περισσότερο γερασμένο πληθυσμό.” υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια το κοινό, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες του Διονύση Μπαλούρδου, Ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και Ομότιμο Διευθυντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών με διδακτική εμπειρία και συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και το ΕΚΔΔΑ καθώς επίσης σε συνέδρια και ημερίδες.

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κα Φαίη Μακαντάση, επικεφαλής Ερευνών του ανεξάρτητου μη-κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού «διαΝΕΟσις» με διδακτορική διατριβή στο ΟΠΑ και μεταδιδακτορική Ερευνήτρια σε θέματα μεταρρύθμισης των εξαγωγικών επιδόσεων της χώρας και της μέτρησης του ανθρώπινου κεφαλαίου της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει λάβει βραβεία και υποτροφίες και έχει ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια ,δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και έχει επιμεληθεί επιστημονικά κοινωνικο-οικονομικές μελέτες που αφορούν την Ελλάδα.

Αυτοί λοιπόν οι δύο εξαίρετοι ομιλητές ανέπτυξαν με σαφήνεια, το ζήτημα του Δημογραφικού στην Ελλάδα άκουσαν απόψεις κι απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, που τους παρακολούθησε με προσήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο υποψήφιος Βουλευτής Βαγγέλης Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Γιώργος Αβράμης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Χρυσούλα Κουράση, ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Κρητικός και πολύς κόσμος.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ