Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ημέρες Μνήμης στο Δήμο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις


Κόντρα στους σημερινούς καιρούς λησμονιάς, ο Δήμος Πεντέλης με τον Μικρασιάτικο Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγίος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», ακόμα μια χρονιά κατέθεσε φόρο τιμής και μνήμης στους αδικοχαμένους Έλληνες της Μικρασίας, ώστε να αντλήσουμε μηνύματα για το σήμερα και το αύριο του Ελληνισμού.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αγ. Γεωργίου-Γκιούλμπαξε με μπροστάρη τον Πρόεδρό του Βασίλη Ροσταδάκη, περιελάμβαναν επετειακή Ομιλία του Υποστράτηγου ε.α. Χρήστου Τόϊλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων την περασμένη Παρασκευή και παράσταση Καραγκιόζη στην πλατεία Μικρασιατών (Αγ.Γεωργίου Μελισσίων) το Σάββατο.
Την Κυριακή ήταν η κορύφωση των εκδηλώσεων με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στο ναό του Αγ.Γεωργίου στην πλατεία Μικρασιατών και  κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και από φορείς της πόλης μας στο Ηρώο της πλατείας.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης στην ομιλία του τόνισε: «Τα μηνύματα της Μικρασιάτικης Καταστροφής είναι καθαρά και αιώνια καταστρεπτικά για το Έθνος μας. Ας πορευτούμε με μπροστάρηδες του άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς τους τίμιους για την Ελλάδα. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας και στη Μνήμη των Ηρώων μας. Με θυσίες, αγώνες και απώλειες κατακτάται και διατηρείται η Ελευθερία.  Η μάχη για τη διατήρηση της Ελευθερίας μας, στο πλαίσιο συμφερόντων και διαπλοκής εθνικά και παγκόσμια που ζούμε, είναι θέμα ηγετών αλλά και επαγρύπνησης όλων μας. Καταστροφή μας ο διχασμός, Νίκη μας η Ομόνοια».
Στην τελετή Μνήμης συμμετείχαν επίσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κα Ευαγγελία Μπουσίου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Άντα Χάνου – Μπούσουλα, Ηλίας Τσουχνικάς, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Γεώργιος Μαγιάτης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και Αθλητικών Συλλόγων και πολλοί ακόμα πολίτες.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ