Ελάτε στην παρέα μας

Ηλιούπολης

Ηλιούπολη: «Δράσεις για όλους» την Κυριακή 30 Απριλίου στο Άλσος Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ηλιούπολης σάς προσκαλεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις 10 π.μ. σε ένα μοναδικό Event.

Μαθήματα ζωγραφικής (και όχι μόνο) από επαγγελματίες του είδους, συνδυασμένα με δράσεις καλλιτεχνών από το θέατρο δρόμου, θα εντυπωσιάσουν όσους θα βρεθούν στο Άλσος Καλαβρύτων της Ηλιούπολης (πίσω από την Πλατεία Κανάρια).

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος της mta art Πολιτισμού και Τέχνης σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες, παρουσιάζουν την υπαίθρια θεματική εκδήλωση, με τίτλο «Ζωγραφική για όλους». Ζωγράφοι και εκπαιδευτές παροτρύνουν μικρούς και μεγάλους να ζωγραφίζουν υπό τις οδηγίες τους, το θέμα της επιλογής τους. Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με δρώμενα για τα παιδιά και πολλές εκπλήξεις.

Παράλληλα, μία μεγάλη ομάδα καλλιτεχνών του θεάτρου δρόμου μαγεύει το άλσος και τα δέντρα του, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκόμενους και τους περαστικούς, με εκπλήξεις που πραγματικά δεν θα περιμένουν:

 

Fantastic Bubble Show! ( Σόου με τεράστιες σαπουνόφουσκες)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα με μικρές, μεγάλες, μεγαλύτερες και γιγαντιαίες σαπουνόφουσκες που θα κάνει την εκδήλωση να μοιάζει μαγική…! Επαγγελματίες Bubble Performers με επαγγελματικό εξοπλισμό δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα, όπου μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν μέσα σε αμέτρητες σαπουνόφουσκες…! Αποκορύφωμα της διαδραστικής αυτής παράστασης είναι η γιγαντιαία σαπουνόφουσκα όπου, κάθε παιδί που θα επιθυμεί, μπορεί να φωτογραφίζεται μέσα σε αυτή!

 

Όταν ο Picasso συνάντησε το Τσίρκο! (Ζογγλερικό εργαστήριο)

Πρωταρχικός στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αποκτώντας, παράλληλα, βασικές γνώσεις στα παιχνίδια δεξιότητας (Juggling) και στον ρυθμό. Μπάλες, κορίνες και στεφάνια είναι τα αντικείμενα με τα οποία τα παιδιά θα έρθουν σε γνωριμία με τις τεχνικές των παιχνιδιών δεξιότητας (Juggling) καθώς επίσης και με τους ηχητικούς σωλήνες (Boomwhackers) για την κατάκτηση απλών ρυθμικών μοτίβων. Τα ίδια εργαλεία στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνουν «πρωτότυπα πινέλα» στα χέρια των παιδιών. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός πολύχρωμου καμβά «σύγχρονης τέχνης» από τα παιδιά!

 

Clown Animation Show (Διαδραστικό θέατρο δρόμου)

Ένας καταπληκτικός Clown με κέφι, γιορτινή διάθεση, circus gags και μαγικά κόλπα θα παίξει με τα παιδιά διάφορα ψυχαγωγικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια και θα στήσει αυτοσχέδιους διαγωνισμούς τραγουδιού, χορού ξεσηκώνοντας τους πάντες με το κέφι και τα πειράγματά του!

 

Γίνε κι εσύ μάγος! (Μαγικό εργαστήριο)

Πρόκειται για ένα μοναδικό εργαστήριο, κατά το οποίο, τα παιδιά γίνονται οι ίδιοι μικροί μάγοι, ικανοί να αφήνουν με το στόμα ανοιχτό όσους τους παρακολουθούν! Τα παιδιά που συμμετέχουν, μαθαίνουν να κατασκευάζουν μαγικά κόλπα από καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να βρουν εύκολα σε κάθε γωνιά του σπιτιού τους. Στη συνέχεια, με την κατάλληλη καθοδήγηση του μάγου που κάνει το εργαστήριο, μαθαίνουν πως να παρουσιάζουν το κόλπο που κατασκεύασαν με κάθε λεπτομέρεια και περιγραφή. Στο τέλος δίδεται σε κάθε παιδί αναμνηστικό δίπλωμα μαθητευόμενου μάγου και ενεργής συμμετοχής του στο μαγικό εργαστήριο!

 

Zumba Kids Party! (Χορευτικό Show)

Η Ζumba για παιδιά είναι ένας συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σε ένα πάρτι είναι η εκφραστικότητα των παιδιών, η εκτόνωση, ο συνδυασμός κινήσεων και φυσικά το γέλιο και η χαρά! Η Ζumba για παιδιά έχει πολλά σωματικά οφέλη, καθώς είναι μια μορφή άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα και βελτιώνει την σωστή στάση του σώματος, την ισορροπία και την ευλυγισία του. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από δασκάλα χορού με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος.

 

Καρικατουρίστας (Ζωγράφος που σχεδιάζει καρικατούρες)

Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο είδος ζωγραφικής κατά το οποίο ο καλλιτέχνης σχεδιάζει πολύ γρήγορα την προσωπογραφία του θεατή με μολύβι, τονίζοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο χαρτί με τη μορφή κωμικού σχεδίου. Όταν ολοκληρωθεί η καρικατούρα, δίδεται στον θεατή με την υπογραφή του καλλιτέχνη ως δώρο!

 

Ξυλοπόδαρος

Ένας πανύψηλος ξυλοπόδαρος υποδέχεται όλα τα παιδιά και φωτογραφίζεται μαζί τους σε αστείες πόζες, παρουσιάζοντας παράλληλα και διάφορα παιχνίδια με τη συμμετοχή των παιδιών.

 

Close Up Magic Show

Ένα show διαφορετικό από τα άλλα. Ίσως από τα δυσκολότερα είδη της ταχυδακτυλουργίας. Ο μάγος θα διασκεδάσει και θα καταπλήξει τους περαστικούς «κάτω από τη μύτη τους», παρουσιάζοντας μια σειρά από διάφορα ταχυδακτυλουργικά κόλπα (νούμερα με κέρματα, μαντήλια, σχοινιά, μπαλάκια, χαρτονομίσματα κ.ά.). με την ενεργή συμμετοχή του κοινού!

 

Face Painting – Μπαλονοκατασκευές

Δύο σκανδαλιάρικα κλοουνάκια θα υποδέχονται τα παιδιά και θα ζωγραφίζουν τα προσωπάκια τους με φυσικά οικολογικά προϊόντα νερού (face-painting), μεταμορφώνοντάς τα! Επίσης, θα δημιουργούν όμορφες και σύνθετες κατασκευές από πολύχρωμα μπαλόνια σε όλα τα παιδιά που θα περάσουν από μπροστά τους.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ