Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ηλίας Μόσιαλος για την οξεία ηπατίτιδα: «Τα υπάρχοντα εμβόλια δεν καλύπτουν τα παιδιά»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε αρχικά πως «πάντα υπάρχει περίπτωση να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων η χαλάρωση», αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊου και εξήγησε πως η μετάλλαξη Όμικρον 2 και οι παραλλαγές της δύσκολα αντιμετωπίζονται.

«Θα μάθουμε να ζούμε με αυτήν, έχουμε τα αντιικά, πρέπει να πάρουμε και τα μονοκλωνικά και κυρίως να εμβολιαστούν οι άνω των 60, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξήγησε οτι οι νέες μεταλλάξεις της Όμικρον αλλά και οι δύο νέες Β4 και Β5 που ήδη εμφανίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία και άλλες χώρες, δεν είναι πιο επιβαρυντικές, αλλά περισσότερο μεταδοτικές.

Για την οξεία ηπατίτιδα, επανέλαβε ότι ενώ «δεν έχουμε κάτι σίγουρο, έχουμε όμως πιο ασφαλείς υποθέσεις» και εξήγησε πως «είναι πολύ πιθανότερο να προκαλείται από τον αδενοϊό, αλλά πιθανότερο να προκαλείται από συνδυασμό, όπως τον κορονοϊό, φάρμακα ή έκθεση σε συγκεκριμένες συνθήκες ή ακόμα και να προέρχεται από κάποια νέα μεταλλαγή του κορονοϊού».

Σε ερώτηση για το αν η οξεία ηπατίτιδα προκαλείται από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο κ.Μόσιαλος το απέκλεισε καθώς όπως είπε, «η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που πάσχουν, δεν έχουν εμβολιαστεί για covid19».

Επίσης τόνισε πως «το βέβαιο είναι ότι δεν προέρχεται από τους γνωστούς ιούς της ηπατίτιδας και δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια για την ηπατίτιδα».

Επανέλαβε ότι συμπτώματα όπως οι γαστρεντερικές διαταραχές και η αλλαγή στα ούρα και τα κόπρανα, πρέπει να είναι «συναγερμός» για τους γονείς.

Τέλος για το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα μεταμόσχευσης ήπατος διευκρίνισε οτι «η χώρα μας έχει διασύνδεση με την Ιταλία, αν χρειαστεί μόσχευμα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ