Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Επιτήδειοι εξαπάτησαν επιχειρηματία χρησιμοποιώντας το όνομα αντιδημάρχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία μέσω τηλεφωνικής απάτης. Η πρακτική για τους επιτήδειους είναι γνωστή και ενίοτε καταφέρνουν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες χρησιμοποιώντας γνωστά ονόματα όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση αναφέροντας πως τηλεφωνούν εκ μέρους του αντιδημάρχου Πρέβεζας, Γιάννη Δαρδαμάνη.

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα περίπου, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, δείτε εδω , άγνωστοι επικοινώνησαν με ιδιοκτήτη αρτοποιείου δηλώνοντας πως τηλεφωνούν εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας και ζητούσαν να αγοράσουν αρκετά κιλά ψωμί για τους αστέγους .

Μάλιστα, ο επιτήδειος χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν σε παρόμοιες απάτες, δήλωσε επιπλέον στον καταστηματάρχη, χωρίς να έχουν κάνει καμία συμφωνία, πως από λάθος, αντί για 600 ευρώ, κατέθεσε στον λογαριασμό του 6.000 ευρώ. Έτσι, ζητούσε την διαφορά να του επιστραφεί πίσω !!

Ευτυχώς τότε, ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη.

Αντίθετα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PrevezaBest, καταστηματάρχης της πόλης έπεσε στη παγίδα και κατέθεσε το ποσό των 5000 ευρώ αφού όπως του ανέφεραν, τηλεφωνούν από το γραφείο του Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Πρέβεζας, κ.Δαρδαμάνη και θέλουν να αγοράσουν ρούχα προκειμένου να αποσταλούν ως βοήθεια από τον Δήμο Πρέβεζας σε άλλη πόλη.

Όπως τότε έτσι και τώρα, ο άγνωστος ανέφερε στον καταστηματάρχη πως από λάθος αντί για 500 ευρώ κατέθεσε 5000 ευρώ ζητώντας τα χρήματα πίσω. Ο καταστηματάρχης πείστηκε και έβαλε τα χρήματα στον λογαριασμό δίχως να αντιληφθεί ότι έπεσε σε παγίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικοινώνησαν και με άλλον τοπικό επιχειρηματία ζητώντας νερά αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας όμως και πάλι του όνομα του Αντιδημάρχου, κ.Δαρδαμάνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ