Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επεκτείνεται η χρηματοδότηση για τα Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών στην Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 9 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής 2014 – 2020.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής προς τους δικαιούχους, η χρονική διάρκεια υλοποίησης παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου του 2023, ενώ η συνέχιση της χρηματοδότησης στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2021 – 2027 είναι στις προθέσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας.

Με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται σε ημερήσια βάση στην ειδική πλατφόρμα
http://socialattica.gr/ , μέχρι σήμερα, μέσω των 10 ξενώνων φιλοξενίας και συμβουλευτικών κέντρων που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής, έχουν παρασχεθεί πάνω από 2.200 υπηρεσίες υποστήριξης σε περίπου 5.300 ωφελούμενους (γυναίκες θύματα βίας).

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε: “Συμβάλουμε έμπρακτα στην εξασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Αττικής, στηρίζοντας τις δομές εκείνες που παρέχουν συμβουλευτικό έργο και στέγη σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες θύματα βίας. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και συνεχή διαπραγμάτευση ώστε το σύνολο των ευπαθών ομάδων και πολιτών μας να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά, στέγη και υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης. Οι 250 Κοινωνικές δομές που χρηματοδοτούνται ήδη από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. αποτελούν μια ελάχιστη απόδειξη του έργου μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ