Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ από επιστροφή ρήτρας αναπροσαρμογής: Τι ισχύει με όσους μένουν σε σπίτι με παραχώρηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναφορικά με την επιδότηση στο ρεύμα και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δε θα ξεπερνά τα 600 ευρώ ανά καταναλωτή, ενώ θα δοθεί απευθείας μέσα από τους λογαριασμούς IBAN.

Η επιδότηση αφορά την περίοδο από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο και υπολογίζεται στο 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που προέκυψαν για το σύνολο αυτής της περιόδου.

Προς τα τέλη Μαΐου, θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ οι πληρωμές θα γίνουν αρχές Ιουνίου.

Η πλατφόρμα αυτή θα εμφανίζει στον πολίτη την πρώτη κατοικία που έχει δηλωμένη στο Ε1 είτε είναι ενοικιαστής, είτε είναι ιδιοκτήτης και δίπλα από την Α’ κατοικία θα έχει το ρολόι (τον αριθμό παροχής) και θα ζητείται επικαιροποίηση στοιχείων.

Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, υπάρχει και η περίπτωση να διαμένει κάποιος σε ένα σπίτι (ως πρώτη κατοικία) που θα του το έχει παραχωρήσει κάποιος άλλος.

Για παράδειγμα, γονέας παραχωρεί στο παιδί του το σπίτι του, το οποίο δηλώνεται ως πρώτη κατοικία του παιδιού.

Σε αυτή την περίπτωση, δικαιούχος για την επιδότηση είναι το παιδί της οικογένειας και είναι αυτός που θα κάνει την αίτηση για το επίδομα ρεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ