Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Εισβολή στην Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόξενο της Μαριούπολης – Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Επικοινωνία με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης πέρασε με ασφάλεια στη Μολδαβία.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η επιχείρηση «Νόστος 6», που αφορούσε στην ασφαλή απομάκρυνση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία χτες το απόγευμα, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών διέψευσαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που ήθελαν τον Έλληνα γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη να βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως αυτή η είδηση είναι ο «ορισμός του ψεύδους».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ