Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Εθελοντικό λιομάζωμα για κοινωνικό σκοπό

Δημοσιεύθηκε

στις


Οι εθελοντές και συνεργάτες της Περιβαλλοντικής Ομάδας Δράσης Αργυρούπολης για 5η συνεχή χρονιά θα μαζέψουν τις ελιές από τα δέντρα των δρόμων και των πλατειών της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Η δράση είναι εθελοντική και έχει στόχο την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου για κοινωνικούς λόγους, με τη συγκέντρωση ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, που θα διατεθούν στα συσσίτια των ενοριών για τους άπορους της περιοχής.
Ταυτόχρονα, με το απαραίτητο κλάδεμα στα δέντρα, θα συγκεντρωθούν ποσότητες καύσιμης ξυλείας για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης οικογενειών της περιοχής.
Για το λόγο αυτό οι εθελοντές καλούν όλους όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικό έργο στο λιομάζωμα να πλαισιώσουν τη δράση, που γίνεται για το κοινό καλό. Ιδιαιτέρως το κάλεσμα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν μείνει χωρίς εργασία λόγω της κρίσης και επιθυμούν να απασχοληθούν δημιουργικά, να προσέλθουν και να ενισχύσουν τα συνεργεία του λιομαζώματος, ώστε να λάβουν κι αυτοί ένα μέρος από το λάδι και τις ελιές για την κάλυψη των αναγκών τους.
Επίσης καλούνται όσοι μπορούν να διαθέσουν για λίγο καιρό απαραίτητα εργαλεία για το λιομάζωμα, όπως σκάλες, αλυσοπρίονα, χτένια και ραβδιστήρια.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ