Ελάτε στην παρέα μας

Καλλιθέας

Εγκαίνια χώρου με μεγάλη ιστορική αξία

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε συγκινητική ατμόσφαιρα έγιναν τα εγκαίνια του χώρου ιστορικής μνήμης της Πανελληνίου Ενώσεως Αγωνιζομένων Νέων στο ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της οργάνωσης στην Καλλιθέα, επί της οδού Φιλαρέτου 108. Στην τελετή  μίλησαν o Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, o πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης, ο Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος Φίλων της Π.Ε.Α.Ν. κ. Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος και το μέλος της ΠΕΑ κ. Στάθης Τουρνάκης. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Συμεών Βολιώτης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ την ξενάγηση έκανε εκπρόσωπος του Μουσείου Μπενάκη ο κ. Αναστάσιος Σακελλαρόπουλος.
Παρευρέθησαν Αγωνιστές της Π.Ε.Α.Ν. και οι οικογένειες τους, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κα Σοφία Βούλτεψη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ο κος Απόστολος Κακλαμάνης, οι βουλευτές της Β’ Αθηνών κα Τάνια Ιακωβίδου, κος Τέρενς Κουίκ, ο πρώην Δήμαρχο Καλλιθέας κος Γεώργιος Κυριόπουλος, ο Πρόεδρος της UNISEF Ελλάδος Λάμπρος Κανελλόπουλος (πρώην Υπουργός) εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καλλιθέας ανέφερε μεταξύ των άλλων: «Παραδίδουμε στις τωρινές και στις  επόμενες γενιές των Καλλιθεατών, ένα χώρο με μεγάλη ιστορική αξία και έντονους συμβολισμούς. Είμαστε περήφανοι για την πόλη μας, γιατί πάντα ήταν παρούσα στις μεγάλες στιγμές του Ελληνισμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ