Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Δράσεις κατά της φτώχειας και στο Γαλάτσι

Δημοσιεύθηκε

στις


Ενθαρρυντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην ολοήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της φτώχειας, την οποία διοργάνωσαν από κοινού οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Γαλατσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας. Ειδικότερα, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Γαλατσίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού για τις πέντε Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο Δήμο Γαλατσίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συλλογή τροφίμων, νωπών προϊόντων, φαρμάκων, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, καθώς και ειδών ένδυσης και υπόδησης. Στη δράση αυτή συμμετείχε και η Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, που σε συνεργασία με το προσωπικό του Κοινωνικού Συσσιτίου, μαγείρεψαν για όλους.
Tο απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους τραγουδοποιούς Βασίλη Σαλταγιάννη και Αποστόλη Αρμάγο, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου “Θάνος Κωτσόπουλος” με προσφορά από τον κόσμο, αντί για εισιτήριο, τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.
Η συμμετοχή και η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν άκρως ενθαρρυντική και η συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών, ικανοποιητική. Μοναδικός στόχος να ενισχυθούν οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο και οι οποίες λειτουργούν στο Δήμο Γαλατσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί πολίτες ευαισθητοποιήθηκαν και θέλησαν να ενισχύσουν τη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής.
“Στη δράση αυτή συμμετείχε και η ομάδα εθελοντών/εθελοντριών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση και λειτουργία της εκδήλωσης. Επίσης, θερμές ευχαριστίες, στον Σύλλογο Ηπειρωτών Γαλατσίου- Λαμπρινής για την μεγάλη προσφορά τους σε ζυμαρικά, καθώς επίσης και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» για την προσφορά τους με 25 κούτες σε είδη ένδυσης και υπόδησης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, καθώς και στους Βασίλη Σαλταγιάννη και Αποστόλη Αρμάγο για την προσφορά τους και την αφιλοκερδή παρουσία τους σε αυτή την προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών” τονίζεται από το Δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ