Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δομές στήριξης των πολιτών σε καιρό κρίσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Μια σειρά κοινωνικών δομών και παροχών προσφέρουν οι δήμοι των βορείων προαστίων στους δημότες τους και ο ΧΤΥΠΟΣ σας παρουσιάζει στις ακόλουθες γραμμές κάποιες εξ αυτών που έχουν σαν στόχο να ανακουφίσουν τους πολίτες, όσο είναι αυτό δυνατόν, από τις συνέπειες της κρίσης. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, φάρμακα, ρούχα ακόμα και φαγητό προσφέρονται στους πολίτες που για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες. Και ξεκινάμε αυτό το μίνι-αφιέρωμα με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου

Φαρμακευτική κάλυψη άπορων

Στο Δήμο Χαλανδρίου υπάρχει το πρότυπο Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην ήδη πλούσια φιλανθρωπική δράση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, φάρμακα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Χαλανδρίου. Τα φάρμακα που παρέχει εντελώς δωρεάν και αποκλειστικά η ΠΕΦ στο Κοινωνικό Φαρμακείο, καλύπτουν όλες τις κατηγορίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και περιλαμβάνουν συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, καθώς και  παραφαρμακευτικά προϊόντα. Από το Κοινωνικό Φαρμακείο μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι Χαλανδρίου που δικαιούνται την ειδική κάρτα ωφελούμενου, σύμφωνα με τις σχετικές προϋποθέσεις και διαδικασίες του Δήμου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων πόρων του Υπουργείου Εργασίας και στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο της οδού Στρ. Παπάγου 7, μαζί με άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου Χαλανδρίου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Διαμεσολάβησης. Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 – 17:00.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας προσφέρει αποκλειστικά και δωρεάν το σύνολο του απαραίτητου φαρμακευτικού υλικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ