Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Δίπλα στους πρόσφυγες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής (photo)

Δημοσιεύθηκε

στις

 
Τον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Μπάμπαλο, προκειμένου να παραδώσει 800 κιλά φρούτων (ροδάκινα) για τις ανάγκες σίτισης των προσφύγων. Ο Δήμαρχος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργο Οικονομίδη, ξεναγήθηκε στον χώρο του καταυλισμού, ενημερώθηκε για τις ανάγκες της υποδομής και προσφέρθηκε να ενισχύσει και στο μέλλον τις, άξιες θαυμασμού, προσπάθειες των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την φιλοξενία των προσφύγων, στο πλαίσιο, βέβαια, των δυνατοτήτων του Δήμου.
«Ως δημοτική αρχή στεκόμαστε πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, με τα πενιχρά μέσα που έχουμε κάθε φορά διαθέσιμα. Ως Πολιτεία και ως άνθρωποι πρέπει να διδαχθούμε από την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων και να θυμόμαστε ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος», σχολίασε ο κ. Μπάμπαλος.
Να σημειωθεί πως τα ροδάκινα, που παραδόθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό, ήταν απόθεμα από την ποσότητα που εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διατεθούν στους δικαιούχους του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και τους κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης.

Έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Μπάμπαλου και σχετική συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, κ. Γιώργο Καραμέρο, η ποσότητα των φρούτων που περίσσεψε αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στους πρόσφυγες. Στην δράση προστέθηκαν και οι αντίστοιχες δυνάμεις από το Δήμο Νέας Ιωνίας.
«Οι Ηρακλειώτες επιδεικνύουν τι σημαίνει ελληνική ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Μοιράστηκαν ένα μεγάλο μέρος της βοήθειας που προοριζόταν για τις οικογένειες της πόλης σε μεγάλη ανάγκη, με ανθρώπους που έχουν ακόμα περισσότερη. Ας είναι αυτή μας η πράξη ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες  παραμένουν ένας λαός φιλόξενος, ένας λαός που δεν ξεχνά ότι στο παρελθόν έχει ζήσει τις ίδιες καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Οικονομίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ