Ελάτε στην παρέα μας

Διονύσου

Δήμος Διονύσου: Συνάντηση Καλαφατέλη – Ξυπολυτά για την ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στα γραφεία της Ανώνυμης Εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. πραγματοποίησε  ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, στο πλαίσιο συνάντησής του με τον Πρόεδρο της ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλη Ξυπολυτά, με επίκεντρο την περαιτέρω ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών στο Δήμο.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ.Ξυπολυτά για την επιτυχημένη προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε. αλλά κι ο ίδιος προσωπικά, εδώ και ένα χρόνο περίπου, προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του στόλου των Οδικών Συγκοινωνιών και την αισθητή αύξηση των δρομολογίων μέσα σε συνθήκες πανδημίας, ζήτησε να συνεχιστούν οι θετικές πρωτοβουλίες και το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά το τέλος της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, αναφορικά με τις 5 Λεωφορειακές γραμμές του Δήμου Διονύσου  (507 Ζηρίνειο –Ροδόπολη – Σταμάτα, 509 Ζηρίνειο – Αγ. Στέφανος – Κρυονέρι, 535 Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος (Κυκλική), 535 Α Ζηρίνειο – Εύξεινος Πόντος – Φράγμα Καλέτζι, 536 Ζηρίνειο – Διόνυσος) υπάρχουν 14 νέα δρομολόγια σε μηνιαία βάση ενώ το ποσοστό εκτέλεσής τους ανέρχεται στο 100%.

Ο κ.Καλαφατέλης τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα (περισσότερα και νέα λεωφορεία, συχνότερα δρομολόγια, μείωση καθυστερήσεων) με σκοπό την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Διονύσου, εργαζόμενων, μαθητών και φοιτητών, σε συνδυασμό με τη μείωση του κυκλοφορικού προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΥ Α.Ε. Βασίλης Ξυπολυτάς διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η προσπάθεια του Οργανισμού θα συνεχιστεί, καθώς εκτός της πρόσφατης επιτυχημένης συνεργασίας με τα Ιδιωτικά Λεωφορεία έχει δρομολογηθεί η περαιτέρω ενίσχυση του στόλου με 292 νέα σύγχρονα Οχήματα, με τη μέθοδο του leasing. Ανέφερε, επίσης, ότι μετά την τελευταία συνεργασία ο στόλος διαθέσιμων οχημάτων έχει ήδη αυξηθεί κατά 44%, ενώ μετά την ολοκλήρωση της προμήθειας θα προσεγγίζει τη δυναμικότητα που είχε το 2004 ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ