Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

«Γυναικείο επιχειρείν και ηγεσία»: Παρουσία της Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη η ημερίδα στη Σαλαμίνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ημερίδα με θέμα «Γυναικείο επιχειρείν και ηγεσία» που πραγματοποιήθηκε από την ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Σαλαμίνας στις 14 Απριλίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων , κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη.

Κεντρική ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ,αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα. Μαρία Συρεγγέλα .Μεταξύ άλλων ανέπτυξαν τις θέσεις τους ο κ. Μαρκόπουλος Δημήτρης ,Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά και η κα. Μιχάλαρου Σόνια, Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Σαλαμίνας.

Με αφορμή την ημερίδα η Υφυπουργός και η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Σαλαμίνας, όπου τις υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, μέλη της δημοτικής αρχής και τα στελέχη του κέντρου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να τις ενημερώσουν για την πορεία του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

 

 

 

Στην ομιλία της η Υφυπουργός τόνισε ότι οι γυναίκες βιώνουν την καθημερινή ζωή διαφορετικά από τους άνδρες, καθώς οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων τις επιφορτίζουν με πολλαπλές ευθύνες στην οικογένεια, την εργασία και την κοινότητα. Αποτέλεσμα των πολλαπλών κοινωνικών ρόλων που αναλαμβάνουν οι γυναίκες είναι ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουν για τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων των τοπικών οικονομικών και πολιτικών δομών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” που αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή αλλά και σε προγράμματα της κυβέρνησης που στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση των γυναικών .Στο τέλος ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με το κοινό.

Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε τις εξής θέσεις: «Η γυναικεία ηγεσία μπορεί να επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα αρκεί να δημιουργηθούν οι κοινωνικές συνθήκες για να αναπτυχθεί . Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η φαρσοκωμωδία που αντιμετωπίζει η γυναίκα να πρέπει να αποδείξει ότι η ηγετική της παρουσία πηγάζει από τος δυνατότητες της και όχι από την εύνοια του άλλου φύλου . Θα πρέπει και εμείς οι γυναίκες να δείξουμε αλληλεγγύη και να αναλαμβάνουμε ρίσκα σε αυτά που κάνουμε γιατί και εμείς έχουμε δικαίωμα στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία Ναι έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε όπως και οι άντρες έχουμε δικαίωμα να ξανά προσπαθήσουμε και να πετύχουμε Έχουμε δικαίωμα να επιχειρούμε να επιζητούμε την καταξίωση μέσα από την εργασία αν το επιθυμούμε να κάνουμε καριέρα να σχεδιάζουμε να είμαστε ηγέτες Πρώτα το πιστεύουμε εμείς Εμείς το διεκδικούμε Εμείς ονειρευόμαστε Εμείς κάνουμε το ταξίδι μας προς την Ιθάκη Πρωταγωνίστριες αποφασισμένες για εμπειρίες για να ζήσουμε την διαδρομή χωρίς φοβίες και ενοχές . Η ηγεσία είναι δικαίωμα μας είναι στην φύση μας αρκεί να το πιστέψουμε»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ