Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Γηροκομείο στον Αγ. Παντελεήμονα: Σε νοσοκομεία μεταφέρονται οι 32 ηλικιωμένοι που εντοπίστηκαν θετικοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε νοσοκομεία αναφοράς covid-19 μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό σε Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στον ‘Αγιο Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα.

Έχουν διακομισθεί δέκα ηλικιωμένοι στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο» και συνεχίζονται οι διακομιδές άλλων 8 ηλικιωμένων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Από το πρωί, συνεργεία του δήμου Αθηναίων, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας των ηλικιωμένων.

Τη  Μονάδα επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

“Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας.  Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά», ενώ προσέθεσε ότι «πάντα σε τέτοιους χώρους υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, οι περισσότεροι από αυτούς, το 80 % είναι κατακεκλιμένοι.

«Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να την βλέπουμε. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήρανε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς  συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ