Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Βράβευση του Παναγιώτη Μανούρη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο επικεφαλής της Παράταξης «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης βραβεύτηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF) για την ουσιαστική συμβολή και συνεισφορά του στη διοργάνωση των 1ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής Παιδείας στην Αθήνα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηναίων.
Κατά τη βράβευση του ο κ. Μανούρης μεταξύ άλλων δήλωσε:
 «Η αθλητική και πολιτιστική αυτή γιορτή των 1ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής Παιδείας που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου από όλες τις χώρες του κόσμου, με τη συμμετοχή και μαθητών – μαθητριών των Special Olympics Hellas, υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό σύνθημα της ISF «Παιδεία μέσω του Αθλητισμού». Επιπλέον η διοργάνωση αυτή αποτελεί ισχυρή ποιοτική παρέμβαση στο αθλητικό κίνημα, προβάλλει το παράδειγμα του αγνού, άδολου και υγιούς συναγωνισμού, τη χαρά και την αξία της συμμετοχής, και δίνονει νέο περιεχόμενο στην αναλλοίωτη αξία του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Συγκεκριμένα, ο σχολικός αθλητισμός μέσα από τη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης, την τήρηση των κανόνων, την ευγενή άμιλλα και το σεβασμό των συναθλητών, προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες ισόρροπη ψυχική και σωματική ανάπτυξη».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στη συμβολή του σχολικού αθλητισμού στην καταπολέμηση των φαινομένων βίας, όπως η ενδοσχολική και η αθλητική βία, φαινόμενα που παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σύγχρονη εποχή.
Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Δημαρχείο Αθηναίων, υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) και του Δήμου Αθηναίων στον τομέα του Παγκόσμιου Σχολικού αθλητισμού, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου και της Προέδρου των Special Olympics Hellas κας Γιάννας Δεσποτοπούλου.
Στη σύντομη ομιλία που έκανε ο κ. Μανούρης προλογίζοντας την υπογραφή του Πρωτοκόλλου, υπογράμμισε τον καθοριστικής σημασίας ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η συνεργασία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, τόνισε ότι: «η ευρύτερη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ISF προβλέπει την επίσκεψη σχολείων στη χώρα μας από όλο τον κόσμο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μαθητές από τα πέρατα της υφηλίου θα επισκέπτονται την Ελλάδα και θα παρακολουθούν ειδικά βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της εικόνας της χώρας μας διεθνώς, δημιουργώντας παράλληλα νέες γενιές φιλελλήνων. Επιπλέον, θα συνεισφέρουν στην αύξηση του τουριστικού μας προϊόντος, σε περιόδους μάλιστα του έτους με χαμηλή κίνηση».
Οι 1οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 4 Απριλίου με την αναχώρηση των ξένων αποστολών για τις χώρες τους, παίρνοντας μαζί τους όμορφες αναμνήσεις τόσο από τη συμμετοχή τους σε εξειδικευμένα αθλητικά δρώμενα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), όσο και από τις ειδικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις τους στην Ακρόπολη, στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στον Μαραθώνα και στην Αρχαία Ολυμπία, που στόχο είχαν τη βιωματική προσέγγιση των μαθητών, τόσο της ιστορίας των αρχαιολογικών χώρων, όσο και της μακραίωνης ιστορίας του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη γενέτειρά τους.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ