Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Βράβευσαν την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη (photo+video)

Δημοσιεύθηκε

στις


Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην ετήσια γιορτή της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαΐου. Το ιστορικό προσφυγικό σωματείο της Νέας Ιωνίας αποφάσισε να τιμήσει την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη δημιουργία της και τον ηγέτη της κ. Δημήτρη Μελισσανίδη για την προσπάθεια του να χτίσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (το οποίο θα ονομάζεται “Αγιά Σοφιά”) συνδέοντας το με τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής .
“Η ΑΕΚ ήταν πάντα η ελπίδας μας, το αποκούμπι μας, η λαχτάρα και η περηφάνεια μας” υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χάρης Σαπουντζάκης μιλώντας σε μια αίθουσα γεμάτη από μέλη του σωματείου αλλά και φίλους της ομάδας. Ο κ. Σαπουντζάκης θυμήθηκε τα πρώτα βήματα της ΑΕΚ στην περιοχή με την παραχώρηση του οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια αποκαλύπτοντας πως τόσο Ιωνιώτες όσο και Φιλαδελφειώτες εργάστηκαν εθελοντικά για την ανέγερση του γηπέδου. Συνεχίζοντας θυμήθηκε μιας σειρά Ιωνιωτών ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στην ΑΕΚ όπως, μεταξύ άλλων, οι Μαρόπουλος, Μαρκόπουλος, Σιμιγδαλά και Σκευοφύλακας. Παράλληλα με την ομιλία του προβάλλονταν και σπάνιες εικόνες της εποχής μέσω βιντεπροβολέα. Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τον κ. Μελισσανίδη να προχωρήσει τάχιστα και να μην ξεχάσει και την Σπάρτη της Πισσιδίας

Μετά την ομιλία του υπήρξαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Πισιδίας κ.κ. Σωτήριο, εκπρόσωπο του Πατριάρχη και τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση, που όλοι είχαν καλά λόγια για την ΑΕΚ και την προσπάθεια ανέγερσης του γηπέδου, για να ακολουθήσουν οι βραβεύσεις. Πρώτα βραβεύτηκε η μικρή πρωταθλήτρια του τμήματος σκακιού του συλλόγου Αγγελική Ίσαρη, στη συνέχεια η ΑΕΚ και τελευταίος ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης από τον κ. Σαπουντζάκη και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, κ. Λουκά Χριστοδούλου.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του: “Βλέπω αυτήν την αγάπη στα πρόσωπα όλων σας και αυτήν την προσπάθεια την οποία κάνετε. Δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να πω… Η ΑΕΚ δεν είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Εκφράζει την ορθοδοξία και τον προσφυγικό ελληνισμό”. Συνεχίζοντας ανταποκρίθηκε στο αίτημα-παράκληση του κ. Σαπουντζάκη, δηλώνοντας, εν μέσω επευφημιών, τα εξής: “Έχω δηλώσει και παλαιότερα πως οι θύρες θα έχουν προσφυγικά ονόματα και όχι αριθμούς. Έτσι μια θύρα θα έχει το όνομα Σπάρτη”.

Μετά τις βραβεύσεις προβλήθηκε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ιστορία και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ με αφηγητή τον Κώστα Βουτσά, που συγκίνησε τους παριστάμενους ανεξαρτήτως ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε όπως ξεκίνησε με την μεικτή χορωδία του Δήμου Νέας Ιωνίας να αποδίδει, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Ουλκέρογλου μικρασιάτικα τραγούδια.

Δείτε και video της εκδήλωσης εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=Yh0OD5fgF5E

http://www.youtube.com/watch?v=jxcHwyTGjOo

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ