Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Βαρβάρας

Βιωματικό Εργαστήρι για τη Βία στους ηλικιωμένους

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκε η δράση «Βιωματικό Εργαστήρι για τη Βία» στους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ της Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ μέσω του προγράμματος «Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» και είναι χρηματοδοτούμενο από τον ΕΟΧ.
Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν 2 βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη Βία στα οποία συμμετείχαν 30 μέλη των ΚΑΠΗ και του ΚΕΦΑ.
Στα εργαστήρια μέσα από ασκήσεις βιωματικής μάθησης, συζητήθηκαν κυρίως το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, της αύξησης της θυματοποίησης των  ηλικιωμένων εκτός σπιτιού (κλοπές, ληστείες) αλλά και της ακραίας βίας που τους απασχολούν ιδιαίτερα.
Οι ηλικιωμένοι αξιοποιώντας τα βιώματά τους, διαπραγματεύτηκαν επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τη βία, στάσεις και στερεότυπα, μορφές προστασίας και αντίδρασης ενώ ενημερώθηκαν και για υπηρεσίες αναφοράς και υποστήριξης για την ενδοοικογενειακή βία της πόλης μας (ΚΑΠΗ για περιπτώσεις βίας προς ηλικιωμένους, Κεντρική Κοινωνική Υπηρεσία για ανήλικους και λοιπές περιπτώσεις).

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ