Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Αύξηση 65% των οικογενειών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δημοσιεύθηκε

στις


Τον απολογισμό των πεπραγμένων της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αιγάλεω για το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2014 – Οκτώβριος 2015, όπου ανέλαβε τη διοίκηση η δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Μπίρμπα.
Από την μακροσκελή απολογιστική ανακοίνωση ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

ΤΡΟΦΗ
Το κοινωνικό παντοπωλείο άρχισε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2012 και παραδίδει κάθε μήνα, από τον Δεκέμβριο του 2012, δωρεάν πακέτα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους πολίτες.
Στο κοινωνικό παντοπωλείο αυξήθηκαν οι ωφελούμενες οικογένειες κατά 280 (από 420 σε 690, αύξηση 65%).

ΑΣΤΕΓOI
Έγινε καταγραφή αστέγων και διενεργήθηκαν συνεντεύξεις προκειμένου να γίνει προσπάθεια ένταξής τους σε σχετικά προγράμματα.
Εντάχθηκε ο δήμος στο πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ» με εταίρους το Δήμο Περιστερίου, την Κοινωφελή Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», για στήριξη και επανένταξη αστέγων, στο οποίο 8 συνδημότες μας εγκρίθηκαν και ήδη έχουν μπει σε διαμερίσματα και – το σπουδαιότερο- ξεκίνησαν να εργάζονται μερικοί από αυτούς).
Έχει προγραμματιστεί η αναβάθμιση χώρου αστέγων του δήμου.

ΥΓΕΙΑ
Συνέχισε την λειτουργία και την προσπάθεια αναβάθμισης των δημοτικών ιατρείων, με εμπλουτισμό των ειδικοτήτων με εθελοντές ιατρούς, αλλά και τη συνεργασία με φαρμακοποιούς (5 συνεργαζόμενα φαρμακεία μέχρι σήμερα) για τη συλλογή φαρμάκων από δημότες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ